Pulled torsk i briochekorvbröd med srirachamajonnäs & avokadokräm
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Smör10 g
- Het majonnäs:
- Creme fraiche3 msk
- Sriracha sås2 tsk
- Senap1 msk
- Majonnäs3 g
- Tomatpuré2 msk
- Vatten3 msk
- Olivolja2 msk
- Salt och peppar
- Brioche krovbröd550 g
- Romansallad150 g
- Avokadostomp:
- Avokado240 g
- Creme fraiche2 dl
- Salt och peppar
- Lime, rivet lime skal2 msk
TILLAGNING
1. Blanda såsen och stompet under tiden du steker torsken gyllenbrun på medelhög värme.
2. Strimla romansalladen fint och lägg i botten på bröden.
3. Fyll bröden med avokadostompet och dra torskfiléerna till strimlor. Fördela all fiskfilé och lägg dem överst.
4. Avsluta med den heta majonässåsen och dekorera lite lätt med salladen.
Tips!
Toppa med färska kryddor.
Servera något nytt på meny, perfekt mat on-the-go som inte är en klassisk korv med bröd.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)299,01 kcal
- Energi (kJ)1251,50 kJ
- Fett11,21 g
- Enkelomättade fettsyror5,99 g
- Fleromättade fettsyror1,65 g
- Mättade fettsyror2,27 g
- Fiber3,85 g
- Järn0,77 mg
- Kalcium46,88 mg
- Kalium570,62 mg
- Kolesterol37,23 mg
- Kolhydrat29,26 g
- Disackarider1,20 g
- Monosackarider2,77 g
- Sackaros0,18 g
- Magnesium43,05 mg
- Natrium207,93 mg
- Niacin3,40 mg
- Protein18,13 g
- Riboflavin0,15 mg
- Tiamin0,18 mg
- Vatten115,10 g
- Vitamin B121,08 µg
- Vitamin B60,31 mg
- Vitamin C3,19 mg
- Vitamin D1,46 µg
- Vitamin E2,31 mg
- Zink1,01 mg