Kryddig torsk med tabbouleh
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Kryddig Torsk
- Paprikapulver4 krm
- Spiskummin4 krm
- Chilipulver2 krm
- Ströbröd1 dl
- Kanel2 krm
- Salt1 tsk
- Olja4 msk
- Tabbouleh
- Grönsaksbuljong20 g
- Bulgur400 g
- Färsk persilja108 g
- Röd lök350 g
- Salt1 tsk
- Tomat4 st
- Gurka2 st
- Svartpeppar4 krm
- Limeyoghurt
- Lime1 st
- Honung1 msk
- Matyoghurt200 g
TILLAGNING
Kryddig torsk
Tina torsken. Blanda de torra kryddorna med ströbrödet. Vänd fisken i blandningen och stek i olja i stekpanna ca 3 minuter på varje sida.
Tabbouleh
Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen men med buljongtärning. Skala och hacka lök. Skär tomat och gurka i tärningar. Hacka persilja och blanda med lök, tomat, gurka, salt och peppar.
Limeyoghurt
Skölj limen, riv skalet och pressa ur saften. Rör ihop limeskal och limesaft med honung och yoghurt. Smaka av med salt och peppar
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)291,75 kcal
- Energi (kJ)1220,77 kJ
- Fett8,53 g
- Enkelomättade fettsyror3,96 g
- Fleromättade fettsyror2 g
- Mättade fettsyror1,77 g
- Fiber2,46 g
- Järn1,35 mg
- Kalcium114,54 mg
- Kalium1061 mg
- Kolesterol77,40 mg
- Kolhydrat20,55 g
- Disackarider1,30 g
- Monosackarider5 g
- Sackaros0,64 g
- Magnesium82,87 mg
- Natrium1046,70 mg
- Niacin4,51 mg
- Protein31,53 g
- Riboflavin0,16 mg
- Tiamin0,17 mg
- Vatten323,69 g
- Vitamin B122,16 µg
- Vitamin B60,42 mg
- Vitamin C37,94 mg
- Vitamin D2,77 µg
- Vitamin E3,30 mg
- Zink1,65 mg