Kryddfisk med blomkålsmos
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Blomkålsmos
- Potatis14 kg
- Mjölk2,50 liter
- Smör500 g
- Salt
- Peppar
- Olivolja30 msk
- 12 kg
- Curry20 g
- Persilja torkad20 g
- Paprikapulver20 g
- Vitlökspulver20 g
- Salt20 g
- Taco kryddmix20 g
- Socker50 g
- Grahamsgryn3,30 kg
TILLAGNING
Blomkålsmos
Koka potatis och mosa den. Tillsätt blomkålspuré, mjölk och matfett. Hetta upp och smaksätt med salt och peppar.
Kryddfisk
Blanda alla ingredienser till kryddblandningen.
Lägg tinad fisk på bleck och ringla över olivolja. Lägg på kryddblandningen på fisken.
Sätt in i konvektionsugn 220°C ca 15 minuter till önskad innertemperatur.
Servera med matvete och en god salladsbuffé.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)417,10 kcal
- Energi (kJ)1745,02 kJ
- Fett10,61 g
- Enkelomättade fettsyror4,30 g
- Fleromättade fettsyror1,18 g
- Mättade fettsyror4,05 g
- Fiber8,29 g
- Järn2,68 mg
- Kalcium94,42 mg
- Kalium1203,04 mg
- Kolesterol100,17 mg
- Kolhydrat46,54 g
- Disackarider2,79 g
- Monosackarider2,26 g
- Sackaros1,53 g
- Magnesium115,82 mg
- Natrium270,38 mg
- Niacin5,50 mg
- Protein29,13 g
- Riboflavin0,24 mg
- Tiamin0,35 mg
- Vatten301,77 g
- Vitamin B122,24 µg
- Vitamin B60,62 mg
- Vitamin C88,56 mg
- Vitamin D0,28 µg
- Vitamin E2,52 mg
- Zink1,87 mg