Selleri- och palsternackssoppa med räkkroppkaka

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Hönsbuljong, färdig
    6 dl
  • Vitt vin
    200 g
  • Vispgrädde
    2 dl
  • Citronsaft
    7 g
  • Berikning Majsvällingpulver FINDUS 96013897
    100 g
  • Matfett
    50 g
  • Salt, peppar
  • Ev majsstärkelse
  • Räkkroppkaka
  • Potatis
    125 g
  • Ägg
    0,25 st
  • Fisk- och räkpuré FINDUS 96012413
    65 g
  • Ishavsräkor
    25 g
  • Vetemjöl
    5 msk
  • Ingefära
    3 g
  • 3 g
  • Salt
  • Bröd
    200 g
  • Smör
    50 g
  • Ost
    100 g

TILLAGNING

  1. Selleri- och palsternackssoppa
    1.  Blanda vitt vin och hönsbuljong. Reducera så smakerna kommer fram för en bra grund till soppan.

  2. TIPS!
    Klä bleck eller form med plastfolie och lägg kroppkakssmeten i och täck med plastfolie och tillaga i ugn 100% ånga, 100°C ca 10 min. Skiva till fyrkanter och lägg i soppan vid servering.

  3. Selleri- och palsternackssoppa med räkkroppkaka är en måltid som är full av härliga smaker och passar bra att servera för en av veckans middagar.

  4. 2.  Tillsätt selleri och palsternackspuré och grädde. Tillsätt citron och sjud i ca 15 min. Tillsätt Berikning Majsvällingpulver och matfett. Red ev av till önskad konstistens. Smaksätt med salt och peppar.

  5. Räkkroppkaka
    1.  Koka potatisen och pressa/mosa den. Blanda i ägg och den tinade fisk- och räkpurén. Blanda i vetemöl, dill och hackde räkor. (ev öka vetemjölet om ni känner att smeten är mycket kladdig).

  6. 2.  Smaksätt med ingefära och salt. Rulla till kroppkakor och lägg i kokade vatten. De är klara när de flyter upp på ytan.

  7. Grov patékonsistens: Se ovan

  8. Timbalkonsistens: Se ovan. Uteslut räkorna och dill i kroppkakan. Servera med geléat bröd, se MRS.

  9. Gelékonsistens: Förtjocka soppan med Thick & Easy™FINDUS 22360 Servera med créme fraiche smaksatt fisk- och räkpuré och ingefära. Servera med geléat bröd, se MRS

  10. Flytadne konsistens: se gelékonsistens, förtjocka ej. Uteslut brödet.

  11. MRS=Mätt Rätt & och Slätt

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    425,34 kcal
  • Energi (kJ)
    1781,01 kJ
  • Fett
    26,09 g
  • Enkelomättade fettsyror
    7,96 g
  • Fleromättade fettsyror
    2,19 g
  • Mättade fettsyror
    13,77 g
  • Fiber
    2,10 g
  • Järn
    2,01 mg
  • Kalcium
    173,95 mg
  • Kalium
    307,70 mg
  • Kolesterol
    63,74 mg
  • Kolhydrat
    31,71 g
  • Disackarider
    1,11 g
  • Monosackarider
    0,49 g
  • Sackaros
    0,05 g
  • Magnesium
    59,98 mg
  • Natrium
    7886,10 mg
  • Niacin
    2,82 mg
  • Protein
    15,13 g
  • Riboflavin
    0,31 mg
  • Tiamin
    0,19 mg
  • Vatten
    38,48 g
  • Vitamin B12
    2,31 µg
  • Vitamin B6
    0,13 mg
  • Vitamin C
    10,33 mg
  • Vitamin D
    1,32 µg
  • Vitamin E
    1,61 mg
  • Zink
    1,04 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet