Kokt fisk med bacon, läcker sås, pressad potatis och sparris
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Kokt torsk à 60 g
- 600 g
- Bacon100 g
- Morotscrème fraiche à 1 dl
- Philadelphia250 g
- Crème fraiche250 g
- Apelsinjuice0,50 dl
- 10 g
- Sambal Oelek20 g
- Berikning-Majsvälling FINDUS 96013897100 g
- Salt
- Peppar
- Saffran- och kaviarsås
- Philadelphiaost200 g
- Gräddfil250 g
- Saffran0,30 g
- Stenbitsrom röd50 g
- 20 g
- Berikning-Majsvälling FINDUS 96012868100 g
- Salt
- Peppar
- Grön garnityrsparris FINDUS 3025300 g
- Smör50 g
TILLAGNING
1. Tillaga i konvektionsugn 200º C, 10 - 15 minuter. (till fiskens centrumtemperatur är ca 60º C). Knaperstek bacon.
Morotscrème fraiche
1. Blanda morotspuré, philadelphiaost, crème fraiche, apelsinjuice, dill och sambal oelek. Tillsätt Berikning Majsvällingpulver. Smaksätt.
Saffran- och kaviarsås
1. Rör ut saffran i lite palsternackspuré. Tillsätt resterande mängd puré, philadelphiaost, gräddfil. Blanda i stenbitsrom. Tillsätt Berikning Majsvällingpulver. Smaksätt.
Grov patékonsistens: Se ovan.
Timbalkonsistens: Se ovan. Ersätt torskfilé med Torsktimbal, Findus 29119
och ersätt sparris med sparristimbal, ser MRS. Ersätt bacon med hackad Stekt fläsktimbal, Findus 66384.
Gelékonsistens: Se ovan. Ersätt torskfilé med torskgelé se MRS och sparris med sparrisgelé se MRS. Servera med tjock sås, förtjocka med Thick & Easy™, Findus 22360. Uteslut stenbitsromen.
Flytande konsistens: 90 g torskpuré, Findus 3728 och 180 g sopp- och såsbas, Findus 47061. Servera med morotscrème fraiche eller saffran- och kaviarsås, uteslut stenbitsromen.
MRS = Mätt Rätt & Slätt.TIPS!
Strö smulad bacon över fisken. Servera med sås, sparris och pressad potatis.Detta recept utgår från Findus renskurna torskfiléer, som är från ett MSC certifierat fiske vilket är ett miljökrav för ett uthålligt och välskött fiske.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)469,98 kcal
- Energi (kJ)1966,36 kJ
- Fett33,42 g
- Enkelomättade fettsyror8,84 g
- Fleromättade fettsyror2,22 g
- Mättade fettsyror20,12 g
- Fiber2,28 g
- Järn2,47 mg
- Kalcium250,07 mg
- Kalium772,22 mg
- Kolesterol130,22 mg
- Kolhydrat19,82 g
- Disackarider9,42 g
- Monosackarider4,26 g
- Sackaros2,02 g
- Magnesium48,08 mg
- Natrium620,92 mg
- Niacin3,24 mg
- Protein22,05 g
- Riboflavin0,40 mg
- Tiamin0,29 mg
- Vatten202,66 g
- Vitamin B122,03 µg
- Vitamin B60,40 mg
- Vitamin C29,25 mg
- Vitamin D3,92 µg
- Vitamin E5,38 mg
- Zink1,79 mg