Ängamat med bacon

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1.  Blanda puré, mjölk, grädde och matfett. Tillsätt klostergrönsakerna. Låt koka upp.

  2. 2.  Red av. Låt sjuda ca 5 min. Smaksätt. För extra tillskott av energi och protein tillsätt berikning majsvälling och matfett. Smaka av med salt och peppar.

  3. Servera med persiljeolja, stekt bacon och smörgås.


  4. Grov patékonsistens: Se ovan. Ersätt bacon med Grov stekt fläskpaté 96008752, strimla detta.

    Timbalkonsistens: Ersätt grönsaker med Morotstimbal 96008515 och bacon med Stekt fläsktimbal 96008680, strimla timbalerna. Servera ev med brödtimbal 96008767

    Gelékonsistens: Tjock Blomkålssoppa, sid 148 i MRS. Servera med broccoligrädde och geléad smörgås, sid 138 i MRS

    Flytande konsistens: Blomkålssoppa, sid 148 i MRS Servera med broccoligrädde.

  5. MRS= Mätt Rätt & Slätt.

  6. TIPS!
    Toppa även med lite bladpersilja. 

  7. En traditionell ängamatsoppa, lagad på många goda grönsaker i en härligt gräddig buljong. Pricken över i:et är det stekta baconet och persiljeoljan som soppan toppas med. 

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    421,06 kcal
  • Energi (kJ)
    1761,68 kJ
  • Fett
    34,64 g
  • Enkelomättade fettsyror
    11,06 g
  • Fleromättade fettsyror
    2,85 g
  • Mättade fettsyror
    18,45 g
  • Fiber
    3,94 g
  • Järn
    1,65 mg
  • Kalcium
    202,68 mg
  • Kalium
    500,92 mg
  • Kolesterol
    80,85 mg
  • Kolhydrat
    16,82 g
  • Disackarider
    5,20 g
  • Monosackarider
    1,86 g
  • Sackaros
    0,67 g
  • Magnesium
    40,50 mg
  • Natrium
    608,03 mg
  • Niacin
    1,18 mg
  • Protein
    9,55 g
  • Riboflavin
    0,26 mg
  • Tiamin
    0,21 mg
  • Vatten
    139,32 g
  • Vitamin B12
    0,61 µg
  • Vitamin B6
    0,23 mg
  • Vitamin C
    46,87 mg
  • Vitamin D
    1,27 µg
  • Vitamin E
    3,02 mg
  • Zink
    1,42 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet