Ängamat med bacon
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Mjölk5 dl
- Grädde1,50 dl
- Smör125 g
- Berikning Majsvälling FINDUS 9601389750 g
- Grönsaksbuljong15 g
- Salt, peppar
- Stekt bacon125 g
- Tillbehör
- Bröd200 g
- Smörgåsfett50 g
- Ost75 g
- Örtolja
- Persilja20 g
- Salt och peppar
- Matolja50 g
TILLAGNING
1. Blanda puré, mjölk, grädde och matfett. Tillsätt klostergrönsakerna. Låt koka upp.
2. Red av. Låt sjuda ca 5 min. Smaksätt. För extra tillskott av energi och protein tillsätt berikning majsvälling och matfett. Smaka av med salt och peppar.
Servera med persiljeolja, stekt bacon och smörgås.
Grov patékonsistens: Se ovan. Ersätt bacon med Grov stekt fläskpaté 96008752, strimla detta.
Timbalkonsistens: Ersätt grönsaker med Morotstimbal 96008515 och bacon med Stekt fläsktimbal 96008680, strimla timbalerna. Servera ev med brödtimbal 96008767
Gelékonsistens: Tjock Blomkålssoppa, sid 148 i MRS. Servera med broccoligrädde och geléad smörgås, sid 138 i MRS
Flytande konsistens: Blomkålssoppa, sid 148 i MRS Servera med broccoligrädde.MRS= Mätt Rätt & Slätt.
TIPS!
Toppa även med lite bladpersilja.En traditionell ängamatsoppa, lagad på många goda grönsaker i en härligt gräddig buljong. Pricken över i:et är det stekta baconet och persiljeoljan som soppan toppas med.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)421,06 kcal
- Energi (kJ)1761,68 kJ
- Fett34,64 g
- Enkelomättade fettsyror11,06 g
- Fleromättade fettsyror2,85 g
- Mättade fettsyror18,45 g
- Fiber3,94 g
- Järn1,65 mg
- Kalcium202,68 mg
- Kalium500,92 mg
- Kolesterol80,85 mg
- Kolhydrat16,82 g
- Disackarider5,20 g
- Monosackarider1,86 g
- Sackaros0,67 g
- Magnesium40,50 mg
- Natrium608,03 mg
- Niacin1,18 mg
- Protein9,55 g
- Riboflavin0,26 mg
- Tiamin0,21 mg
- Vatten139,32 g
- Vitamin B120,61 µg
- Vitamin B60,23 mg
- Vitamin C46,87 mg
- Vitamin D1,27 µg
- Vitamin E3,02 mg
- Zink1,42 mg