Ängamat med bacon

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1.  Blanda puré, mjölk, grädde och matfett. Tillsätt klostergrönsakerna. Låt koka upp.

  2. 2.  Red av. Låt sjuda ca 5 min. Smaksätt. För extra tillskott av energi och protein tillsätt berikning majsvälling och matfett. Smaka av med salt och peppar.

  3. Servera med persiljeolja, stekt bacon och smörgås.


  4. Grov patékonsistens: Se ovan. Ersätt bacon med Grov stekt fläskpaté 96008752, strimla detta.

    Timbalkonsistens: Ersätt grönsaker med Morotstimbal 96008515 och bacon med Stekt fläsktimbal 96008680, strimla timbalerna. Servera ev med brödtimbal 96008767

    Gelékonsistens: Tjock Blomkålssoppa, sid 148 i MRS. Servera med broccoligrädde och geléad smörgås, sid 138 i MRS

    Flytande konsistens: Blomkålssoppa, sid 148 i MRS Servera med broccoligrädde.

  5. MRS= Mätt Rätt & Slätt.

  6. TIPS!
    Toppa även med lite bladpersilja. 

  7. En traditionell ängamatsoppa, lagad på många goda grönsaker i en härligt gräddig buljong. Pricken över i:et är det stekta baconet och persiljeoljan som soppan toppas med. 

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    421,06 kcal
  • Energi (kJ)
    1761,68 kJ
  • Fett
    34,64 g
  • Enkelomättade fettsyror
    11,06 g
  • Fleromättade fettsyror
    2,85 g
  • Mättade fettsyror
    18,45 g
  • Fiber
    3,94 g
  • Järn
    1,65 mg
  • Kalcium
    202,68 mg
  • Kalium
    500,92 mg
  • Kolesterol
    80,85 mg
  • Kolhydrat
    16,82 g
  • Disackarider
    5,20 g
  • Monosackarider
    1,86 g
  • Sackaros
    0,67 g
  • Magnesium
    40,50 mg
  • Natrium
    608,03 mg
  • Niacin
    1,18 mg
  • Protein
    9,55 g
  • Riboflavin
    0,26 mg
  • Tiamin
    0,21 mg
  • Vatten
    139,32 g
  • Vitamin B12
    0,61 µg
  • Vitamin B6
    0,23 mg
  • Vitamin C
    46,87 mg
  • Vitamin D
    1,27 µg
  • Vitamin E
    3,02 mg
  • Zink
    1,42 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet