Ädelostsoppa
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Sopp- och såsbas, berikad FINDUS 96008702150 g
- Hönsbuljong, färdig0,50 dl
- Tärnat bacon25 g
- Lök10 g
- Vitlök, hackad1 g
- Ädelost10 g
- Salt
- Peppar
- 2 g
- Tillbehör
- Ost, hårdost10 g
- Margarin5 g
- Mjölk200 g
TILLAGNING
1. Fräs Bacon, lök och vitlök. Tillsätt Palsternackspuré, buljong och ädelost. Koka upp.
2. Tillsätt Sopp- och såsbas. Hetta upp under omrörning. Smaksätt med salt och peppar. Tillsätt Gräslök strax före servering.
Servera med smörgås och mjölk.
Grov patékonsistens: Se ovan.
Timbalkonsistens: Se ovan. Ersätt bacon med tärnad Stekt Fläsk timbal, Findus 66384, uteslut gräslök.
Gelékonsistens: 90 g Palsternackspuré och 180 g Sopp- och såsbas. Samksätt med Hickory Liquid Smoke samt ädelost. Förtjocka med Thick & Easy, Findus 22360. Servera med crème fraiche och geléad smörgås (sid 101 i MRS).
Flytande konsistens: 90 g Palsternackspuré och 180 g Sopp- och såsbas. Samksätt med Hickory Liquid Smoke samt ädelost. Servera med crème fraiche.
Energi- och proteinrik kost: 1,5 dl soppa berikas med 1 msk Berikning Majsvällingpulver, Findus 33966 samt 1 tsk matfett. Som tillbehör serveras 1 smörgås med pålägg samt standardmjölk.MRS = Mätt Rätt & Slätt
TIPS!
Gräslöken kan också bytas ut mot persilja.En värmande och ljuvlig soppa av palsternacka och ädelost, smaker som binder sig fint tillsammans. Gjord på Findus palsternackspuré - en puré med god, mild smak.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)596,42 kcal
- Energi (kJ)2497,44 kJ
- Fett38,56 g
- Enkelomättade fettsyror8,47 g
- Fleromättade fettsyror2,30 g
- Mättade fettsyror16,19 g
- Fiber3,66 g
- Järn0,77 mg
- Kalcium386,76 mg
- Kalium727,48 mg
- Kolesterol53,40 mg
- Kolhydrat37,28 g
- Disackarider13,48 g
- Monosackarider1,63 g
- Sackaros3,39 g
- Magnesium50,87 mg
- Natrium635,03 mg
- Niacin2,93 mg
- Protein23,98 g
- Riboflavin0,47 mg
- Tiamin0,31 mg
- Vatten271,44 g
- Vitamin B121,70 µg
- Vitamin B60,27 mg
- Vitamin C14,73 mg
- Vitamin D2,66 µg
- Vitamin E1,72 mg
- Zink2,38 mg