Mousselinesås med röd rom
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Hollandaisesås400 g
- Vispad grädde100 g
- Röd rom35 g
TILLAGNING
Värm hollandaisesåsen. Vispa under tiden grädden luftig, men inte för hård. Vid servering vänd ner grädde och rom i hollandaisesåsen.
Tips: Gör små såssatser, ha grädde färdigvispad och blanda sås efter behov. Testa gärna olika typer utav rom. Såsen passar mycket bra till sparris och andra kokta grönsaker.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)262,51 kcal
- Energi (kJ)1098,34 kJ
- Fett28,61 g
- Enkelomättade fettsyror14,98 g
- Fleromättade fettsyror6,63 g
- Mättade fettsyror5,33 g
- Järn0,26 mg
- Kalcium19,32 mg
- Kalium22,02 mg
- Kolesterol90,79 mg
- Kolhydrat0,58 g
- Disackarider0,32 g
- Monosackarider0,04 g
- Sackaros0,01 g
- Magnesium2 mg
- Natrium188,78 mg
- Niacin0,03 mg
- Protein1,81 g
- Riboflavin0,06 mg
- Tiamin0,02 mg
- Vatten21,56 g
- Vitamin B120,78 µg
- Vitamin B60,02 mg
- Vitamin C0,86 mg
- Vitamin D1,55 µg
- Vitamin E7,21 mg
- Zink0,30 mg