Mousselinesås med röd rom

Mousselinesås med röd rom

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Hollandaisesås
    400 g
  • Vispad grädde
    100 g
  • Röd rom
    35 g

TILLAGNING

  1. Värm hollandaisesåsen. Vispa under tiden grädden luftig, men inte för hård. Vid servering vänd ner grädde och rom i hollandaisesåsen.


  2. Tips: Gör små såssatser, ha grädde färdigvispad och blanda sås efter behov. Testa gärna olika typer utav rom. Såsen passar mycket bra till sparris och andra kokta grönsaker.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    262,51 kcal
  • Energi (kJ)
    1098,34 kJ
  • Fett
    28,61 g
  • Enkelomättade fettsyror
    14,98 g
  • Fleromättade fettsyror
    6,63 g
  • Mättade fettsyror
    5,33 g
  • Järn
    0,26 mg
  • Kalcium
    19,32 mg
  • Kalium
    22,02 mg
  • Kolesterol
    90,79 mg
  • Kolhydrat
    0,58 g
  • Disackarider
    0,32 g
  • Monosackarider
    0,04 g
  • Sackaros
    0,01 g
  • Magnesium
    2 mg
  • Natrium
    188,78 mg
  • Niacin
    0,03 mg
  • Protein
    1,81 g
  • Riboflavin
    0,06 mg
  • Tiamin
    0,02 mg
  • Vatten
    21,56 g
  • Vitamin B12
    0,78 µg
  • Vitamin B6
    0,02 mg
  • Vitamin C
    0,86 mg
  • Vitamin D
    1,55 µg
  • Vitamin E
    7,21 mg
  • Zink
    0,30 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet