Mango & tomatbas för salsa
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Ananasbitar400 g
- Torkade tomater400 g
- Rödlök200 g
- Balsamvinäger/ättika
TILLAGNING
Skär rödlöken i tärningar och syra lätt med balsamvinäger i 10 min. Löken ska få en härlig intensiv röd färg. Blanda resten av ingredienserna och smaka av med salt och peppar. Blanda i löken strax innan servering.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)1118,40 kcal
- Energi (kJ)4678,80 kJ
- Fett8,40 g
- Enkelomättade fettsyror2,36 g
- Fleromättade fettsyror3,04 g
- Mättade fettsyror0,84 g
- Fiber56,16 g
- Järn18,56 mg
- Kalcium464 mg
- Kalium10364 mg
- Kolesterol4 mg
- Kolhydrat188 g
- Disackarider41,80 g
- Monosackarider125 g
- Sackaros41,40 g
- Magnesium536 mg
- Natrium17214 mg
- Niacin20,60 mg
- Protein42,50 g
- Riboflavin0,64 mg
- Tiamin0,76 mg
- Vatten830,40 g
- Vitamin B66,52 mg
- Vitamin C134,40 mg
- Vitamin E32,10 mg
- Zink5,66 mg