Jordärtskockssås med ramslök

Jordärtskockssås med ramslök

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Finhacka schalottenlöken. Sautera i smör tills den är mjuk. Tillsätt övriga ingredienser förutom ramslök, salt och peppar. Låt koka upp och sjud i ca 10 min. Mixa såsen slät, smaka av med salt och vitpeppar. Vid servering häll i lite kall mjölk och skumma upp såsen med en stavmixer. Strö över finstrimlad ramslök.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    894,91 kcal
  • Energi (kJ)
    3744,90 kJ
  • Fett
    59,38 g
  • Enkelomättade fettsyror
    14,56 g
  • Fleromättade fettsyror
    1,65 g
  • Mättade fettsyror
    38,48 g
  • Fiber
    15,19 g
  • Järn
    10,70 mg
  • Kalcium
    311,35 mg
  • Kalium
    2191,23 mg
  • Kolesterol
    174,97 mg
  • Kolhydrat
    54,48 g
  • Disackarider
    9,05 g
  • Monosackarider
    13,23 g
  • Sackaros
    1,35 g
  • Magnesium
    86,86 mg
  • Natrium
    469,83 mg
  • Niacin
    4,45 mg
  • Protein
    13,16 g
  • Riboflavin
    0,43 mg
  • Tiamin
    0,34 mg
  • Vatten
    649,27 g
  • Vitamin B12
    1,05 µg
  • Vitamin B6
    0,49 mg
  • Vitamin C
    26,03 mg
  • Vitamin D
    1,23 µg
  • Vitamin E
    2,16 mg
  • Zink
    1,19 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet