Jordärtskockssås med ramslök
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Smör20 g
- Schalottenlök50 g
- Vitt vin1 dl
- Fiskbuljong1 dl
- Grädde1 dl
- Mjölk1 dl
- Ramslök40 g
- Salt
- Vitpeppar
TILLAGNING
- Finhacka schalottenlöken. Sautera i smör tills den är mjuk. Tillsätt övriga ingredienser förutom ramslök, salt och peppar. Låt koka upp och sjud i ca 10 min. Mixa såsen slät, smaka av med salt och vitpeppar. Vid servering häll i lite kall mjölk och skumma upp såsen med en stavmixer. Strö över finstrimlad ramslök.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)894,91 kcal
- Energi (kJ)3744,90 kJ
- Fett59,38 g
- Enkelomättade fettsyror14,56 g
- Fleromättade fettsyror1,65 g
- Mättade fettsyror38,48 g
- Fiber15,19 g
- Järn10,70 mg
- Kalcium311,35 mg
- Kalium2191,23 mg
- Kolesterol174,97 mg
- Kolhydrat54,48 g
- Disackarider9,05 g
- Monosackarider13,23 g
- Sackaros1,35 g
- Magnesium86,86 mg
- Natrium469,83 mg
- Niacin4,45 mg
- Protein13,16 g
- Riboflavin0,43 mg
- Tiamin0,34 mg
- Vatten649,27 g
- Vitamin B121,05 µg
- Vitamin B60,49 mg
- Vitamin C26,03 mg
- Vitamin D1,23 µg
- Vitamin E2,16 mg
- Zink1,19 mg