Vårgrön sparrissoppa med ägg- & laxboll
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Soppa
- Grönsaksbuljong färdig6 dl
- Matlagningsgrädde2 dl
- Salt och peppar
- Ägg/laxboll
- Hårdkokta ägg2 st
- Philadelphia16,50 g
- Ansjovis25 g
- kallrökt lax150 g
- Färsk dill hackad20 g
TILLAGNING
Soppa
Koka upp alla ingredienser till soppan. Mixa tills len. Smaka av med salt och peppar.
Ägg/Laxboll
Hacka samman alla ingredienser till laxbollarna. Rulla till bollar. Servera i soppan.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)273,28 kcal
- Energi (kJ)1143,54 kJ
- Fett18,01 g
- Enkelomättade fettsyror5,87 g
- Fleromättade fettsyror2,44 g
- Mättade fettsyror7,80 g
- Fiber2,46 g
- Järn2,05 mg
- Kalcium152,03 mg
- Kalium764,11 mg
- Kolesterol161,78 mg
- Kolhydrat7,40 g
- Disackarider2,72 g
- Monosackarider1,63 g
- Sackaros0,51 g
- Magnesium49,90 mg
- Natrium1222,36 mg
- Niacin6,40 mg
- Protein19,52 g
- Riboflavin0,53 mg
- Tiamin0,38 mg
- Vatten379,26 g
- Vitamin B124,37 µg
- Vitamin B60,54 mg
- Vitamin C60,25 mg
- Vitamin D4,10 µg
- Vitamin E5,21 mg
- Zink2,22 mg