Morotssoppa med ärtkräm
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Vitlöksklyfta1 st
- Scharlottenlök1 st
- Färsk ingefära30 g
- Röd Chilipeppar3 g
- Rapsolja0,30 dl
- Grönskasbuljong färdig6 dl
- Kokosgrädde4 dl
- Lime0,50 st
- salt och peppar
- Ärtkräm
- Färsk spenat50 g
- Créme fraiche1,50 dl
- Lime0,50 st
- Salt och peppar
- Rostade rapsfrö och örter
TILLAGNING
1. Skala och hacka vitlök, scharlottenlök och ingefära. Tillsätt chilipeppar.
2. Lägg de hackade lökarna i olja i en kastrull och färs upp i olja. Häll på morotspuré, grönsaksbuljong och kokosgrädde.
3. Koka upp och låt sjuda i cirka 15 minuter.
4. Smaka av med pressad lime, salt och peppar.
Ärtkräm
1. Värm upp och kyl ner ärterna.2. Mixa med spenat och tillsätt créme fraich.
3. Smaka av med pressad lime, salt och peppar.
Tips!
Servera morotssoppan med en klick ärtkräm och garnera med rostade rapsfrön och ört.
En härlig och smakrik morotssoppa toppad med rostade fröer! En perfekt varm soppa till kyliga dagar.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)224,67 kcal
- Energi (kJ)939,82 kJ
- Fett16,95 g
- Enkelomättade fettsyror3,41 g
- Fleromättade fettsyror1,31 g
- Mättade fettsyror11,20 g
- Fiber3,98 g
- Järn1,39 mg
- Kalcium65,96 mg
- Kalium463,52 mg
- Kolesterol11,94 mg
- Kolhydrat13,12 g
- Disackarider4,63 g
- Monosackarider3,93 g
- Sackaros4,32 g
- Magnesium37,47 mg
- Natrium260,63 mg
- Niacin1,87 mg
- Protein3,41 g
- Riboflavin0,07 mg
- Tiamin0,16 mg
- Vatten215,82 g
- Vitamin B120,01 µg
- Vitamin B60,21 mg
- Vitamin C22,29 mg
- Vitamin D0,01 µg
- Vitamin E1,65 mg
- Zink0,73 mg