Morotssoppa med ärt- och basilikaröra
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Soppa
- Tomatpuré0,20 kg
- Krossade Tomater5 kg
- Grönsaksbuljong, färdig (Klimat)16 liter
- Matlagningsgrädde2 liter
- Ev. Mazeina
- Salt
- Sambal Oelek100 g
- Ärtröra
- 0,70 kg
- Färskost0,70 kg
- Basilika0,30 kg
- Lime zest0,30 kg
- Örtolja
- Persilja0,10 kg
- Basilika0,10 kg
- Rapsolja0,80 kg
- Olivolja0,20 kg
TILLAGNING
Soppa
Blanda puréerna, tomaten och buljongen och låt koka upp. Red med maizena och sjud cirka 3-5 minuter.
Tillsätt grädde. Smaka av med salt och chipotlepasta/sambal oelek.
Ärtröra
Mixa allt till ärtröran och klicka i soppan vid servering.
Örtoljan
Mixa oljan med örterna och ringla över soppan vid servering.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)173,57 kcal
- Energi (kJ)726,42 kJ
- Fett15,43 g
- Enkelomättade fettsyror7,70 g
- Fleromättade fettsyror2,64 g
- Mättade fettsyror4,23 g
- Fiber1,67 g
- Järn0,85 mg
- Kalcium61,79 mg
- Kalium313,64 mg
- Kolesterol14,74 mg
- Kolhydrat5,58 g
- Disackarider1,73 g
- Monosackarider2,44 g
- Sackaros0,70 g
- Magnesium21,49 mg
- Natrium436,41 mg
- Niacin1,99 mg
- Protein2,77 g
- Riboflavin0,14 mg
- Tiamin0,17 mg
- Vatten257,01 g
- Vitamin B120,12 µg
- Vitamin B60,14 mg
- Vitamin C30,25 mg
- Vitamin D0,01 µg
- Vitamin E3,75 mg
- Zink0,39 mg