Morotssoppa med ärt- och basilikaröra

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Soppa

  2. Blanda puréerna, tomaten och buljongen och låt koka upp. Red med maizena och sjud cirka 3-5 minuter.

  3. Tillsätt grädde. Smaka av med salt och chipotlepasta/sambal oelek.

  4. Ärtröra

  5. Mixa allt till ärtröran och klicka i soppan vid servering.

  6. Örtoljan

  7. Mixa oljan med örterna och ringla över soppan vid servering.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    173,57 kcal
  • Energi (kJ)
    726,42 kJ
  • Fett
    15,43 g
  • Enkelomättade fettsyror
    7,70 g
  • Fleromättade fettsyror
    2,64 g
  • Mättade fettsyror
    4,23 g
  • Fiber
    1,67 g
  • Järn
    0,85 mg
  • Kalcium
    61,79 mg
  • Kalium
    313,64 mg
  • Kolesterol
    14,74 mg
  • Kolhydrat
    5,58 g
  • Disackarider
    1,73 g
  • Monosackarider
    2,44 g
  • Sackaros
    0,70 g
  • Magnesium
    21,49 mg
  • Natrium
    436,41 mg
  • Niacin
    1,99 mg
  • Protein
    2,77 g
  • Riboflavin
    0,14 mg
  • Tiamin
    0,17 mg
  • Vatten
    257,01 g
  • Vitamin B12
    0,12 µg
  • Vitamin B6
    0,14 mg
  • Vitamin C
    30,25 mg
  • Vitamin D
    0,01 µg
  • Vitamin E
    3,75 mg
  • Zink
    0,39 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet