Majs och morotssoppa med ingefära och örtolja

Majs och morotssoppa med ingefära och örtolja

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Soppa

  2. Koka upp alla ingredienser till soppan och mixa tills den är len. Smaka av med salt och peppar.

  3. Örtolja

  4. Mixa alla ingredienser till örtoljan. Servera napperad i soppan.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    393,59 kcal
  • Energi (kJ)
    1603,89 kJ
  • Fett
    34,55 g
  • Enkelomättade fettsyror
    18,35 g
  • Fleromättade fettsyror
    6,91 g
  • Mättade fettsyror
    7,36 g
  • Fiber
    3,88 g
  • Järn
    0,51 mg
  • Kalcium
    86,19 mg
  • Kalium
    275,91 mg
  • Kolesterol
    22 mg
  • Kolhydrat
    15,93 g
  • Disackarider
    5,22 g
  • Monosackarider
    1,82 g
  • Sackaros
    3,13 g
  • Magnesium
    24,71 mg
  • Natrium
    1511,90 mg
  • Niacin
    1,95 mg
  • Protein
    4,05 g
  • Riboflavin
    0,14 mg
  • Tiamin
    0,15 mg
  • Vatten
    220,54 g
  • Vitamin B12
    0,25 µg
  • Vitamin B6
    0,18 mg
  • Vitamin C
    19,10 mg
  • Vitamin D
    0,01 µg
  • Vitamin E
    7,17 mg
  • Zink
    0,52 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet