Majs och morotssoppa med ingefära och örtolja
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Soppa
- Grönsaksbuljong4 dl
- Ingefära50 g
- Grädde2 dl
- Salt och svartpeppar
- Örtolja
- Färsk Persilja10 g
- Olivolja1 msk
- Rapsolja1 dl
- Salt2 tsk
TILLAGNING
Soppa
Koka upp alla ingredienser till soppan och mixa tills den är len. Smaka av med salt och peppar.
Örtolja
Mixa alla ingredienser till örtoljan. Servera napperad i soppan.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)393,59 kcal
- Energi (kJ)1603,89 kJ
- Fett34,55 g
- Enkelomättade fettsyror18,35 g
- Fleromättade fettsyror6,91 g
- Mättade fettsyror7,36 g
- Fiber3,88 g
- Järn0,51 mg
- Kalcium86,19 mg
- Kalium275,91 mg
- Kolesterol22 mg
- Kolhydrat15,93 g
- Disackarider5,22 g
- Monosackarider1,82 g
- Sackaros3,13 g
- Magnesium24,71 mg
- Natrium1511,90 mg
- Niacin1,95 mg
- Protein4,05 g
- Riboflavin0,14 mg
- Tiamin0,15 mg
- Vatten220,54 g
- Vitamin B120,25 µg
- Vitamin B60,18 mg
- Vitamin C19,10 mg
- Vitamin D0,01 µg
- Vitamin E7,17 mg
- Zink0,52 mg