Jordärtskocksoppa med baconcrunchkräm och örtolja

Jordärtskocksoppa med baconcrunchkräm och örtolja

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Jordärtskocksoppa
  • Smör
    30 g
  • Schalottenlök
    100 g
  • Vitt vin
    2 dl
  • Kycklingbuljong, flytande
    700 g
  • Majsstärkelse
  • Grädde
    5 dl
  • Salt
  • Peppar
  • Baconcrunchkräm
  • Bacon
    100 g
  • Philadelphia Ost
    200 g
  • Hackad persilja
    20 g
  • Salt
  • Peppar
  • Örtolja
  • Olivolja
    0,75 dl
  • Persilja färsk
    30 g
  • Vitlöksklyfta, pressad
    0,50 st

TILLAGNING

  1. Jordärtkocksoppa

  2. Servera soppan med en klick baconcrunchkräm och örtolja.

  3. Finhacka löken, sautera i smör tills den är mjuk.

  4. Tillsätt vin och buljong och låt sjuda ca 10 min.

  5. Tillsätt puré och grädde och låt sjuda ytterligare ca 10- 15 min. Smaka av med salt och peppar och red av till önskad konsistens.

  6. Baconcrunchkräm

  7. Finhacka bacon och stek hårt, låt fettet rinna av i sil elller på hushållspapper.

  8. Blanda kallt bacon med philadelphiaost och hackad persilja. Smaka av med ev salt och peppar.

  9. Örtolja

  10. Mixa alla ingredienser till en slät olja.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    349,03 kcal
  • Energi (kJ)
    1460,52 kJ
  • Fett
    25,71 g
  • Enkelomättade fettsyror
    10,18 g
  • Fleromättade fettsyror
    1,40 g
  • Mättade fettsyror
    12,50 g
  • Fiber
    4,88 g
  • Järn
    3,85 mg
  • Kalcium
    126,65 mg
  • Kalium
    746,74 mg
  • Kolesterol
    52,46 mg
  • Kolhydrat
    17,72 g
  • Disackarider
    2,83 g
  • Monosackarider
    3,82 g
  • Sackaros
    0,18 g
  • Magnesium
    29,40 mg
  • Natrium
    390,65 mg
  • Niacin
    1,90 mg
  • Protein
    6,69 g
  • Riboflavin
    0,19 mg
  • Tiamin
    0,15 mg
  • Vatten
    236,26 g
  • Vitamin B12
    0,46 µg
  • Vitamin B6
    0,16 mg
  • Vitamin C
    17,06 mg
  • Vitamin D
    0,11 µg
  • Vitamin E
    1,94 mg
  • Zink
    0,67 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet