Jordärtskocksoppa med baconcrunchkräm och örtolja
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Jordärtskocksoppa
- Smör30 g
- Schalottenlök100 g
- Vitt vin2 dl
- Kycklingbuljong, flytande700 g
- Majsstärkelse
- Grädde5 dl
- Salt
- Peppar
- Baconcrunchkräm
- Bacon100 g
- Philadelphia Ost200 g
- Hackad persilja20 g
- Salt
- Peppar
- Örtolja
- Olivolja0,75 dl
- Persilja färsk30 g
- Vitlöksklyfta, pressad0,50 st
TILLAGNING
Jordärtkocksoppa
Servera soppan med en klick baconcrunchkräm och örtolja.
Finhacka löken, sautera i smör tills den är mjuk.
Tillsätt vin och buljong och låt sjuda ca 10 min.
Tillsätt puré och grädde och låt sjuda ytterligare ca 10- 15 min. Smaka av med salt och peppar och red av till önskad konsistens.
Baconcrunchkräm
Finhacka bacon och stek hårt, låt fettet rinna av i sil elller på hushållspapper.
Blanda kallt bacon med philadelphiaost och hackad persilja. Smaka av med ev salt och peppar.
Örtolja
Mixa alla ingredienser till en slät olja.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)349,03 kcal
- Energi (kJ)1460,52 kJ
- Fett25,71 g
- Enkelomättade fettsyror10,18 g
- Fleromättade fettsyror1,40 g
- Mättade fettsyror12,50 g
- Fiber4,88 g
- Järn3,85 mg
- Kalcium126,65 mg
- Kalium746,74 mg
- Kolesterol52,46 mg
- Kolhydrat17,72 g
- Disackarider2,83 g
- Monosackarider3,82 g
- Sackaros0,18 g
- Magnesium29,40 mg
- Natrium390,65 mg
- Niacin1,90 mg
- Protein6,69 g
- Riboflavin0,19 mg
- Tiamin0,15 mg
- Vatten236,26 g
- Vitamin B120,46 µg
- Vitamin B60,16 mg
- Vitamin C17,06 mg
- Vitamin D0,11 µg
- Vitamin E1,94 mg
- Zink0,67 mg