Grönärtsoppa med kavringsboll och örtolja
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Soppa
- Grönsaksbuljong, färdig20 liter
- Salt och Peppar
- Timjan
- Mejram
- Matlagningsgrädde2 liter
- Ev. Maizena
- Gul lök1 kg
- Kavringsboll
- Russin0,30 kg
- Kavring1 kg
- Gräslök0,20 g
- Färskost0,80 kg
- Salt
- Örtolja
- Rapsolja0,50 kg
- Persilja0,20 kg
TILLAGNING
Soppa
Koka upp ärtpuré, buljong och lök. Red ev. med maizena, låt sjuda ca 5 min.
Tillsätt grädde och koka upp. Smaksätt med timjan, mejram, salt och peppar.
Kavringsboll
Blanda kavring, färskost och russin i snabbhacken till en formbar smet.
Smaksätt ned salt, forma bollar och rulla i gräslök.
Örtolja
Mixa oljan med persilja och ringla över soppan vid servering.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)190,40 kcal
- Energi (kJ)796,69 kJ
- Fett11,33 g
- Enkelomättade fettsyror4,65 g
- Fleromättade fettsyror1,81 g
- Mättade fettsyror4,01 g
- Fiber3,79 g
- Järn1,32 mg
- Kalcium62,23 mg
- Kalium208,24 mg
- Kolesterol15,59 mg
- Kolhydrat14,65 g
- Disackarider4,59 g
- Monosackarider3,29 g
- Sackaros3,26 g
- Magnesium27,81 mg
- Natrium569,82 mg
- Niacin2,62 mg
- Protein5,77 g
- Riboflavin0,20 mg
- Tiamin0,28 mg
- Vatten279,49 g
- Vitamin B120,12 µg
- Vitamin B60,15 mg
- Vitamin C36,26 mg
- Vitamin D0,04 µg
- Vitamin E1,88 mg
- Zink0,74 mg