Grönärtsoppa med kavringsboll och örtolja

Grönärtsoppa med kavringsboll och örtolja

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Soppa
  • Grönsaksbuljong, färdig
    20 liter
  • Salt och Peppar
  • Timjan
  • Mejram
  • Matlagningsgrädde
    2 liter
  • Ev. Maizena
  • Gul lök
    1 kg
  • Kavringsboll
  • Russin
    0,30 kg
  • Kavring
    1 kg
  • Gräslök
    0,20 g
  • Färskost
    0,80 kg
  • Salt
  • Örtolja
  • Rapsolja
    0,50 kg
  • Persilja
    0,20 kg

TILLAGNING

  1. Soppa

  2. Koka upp ärtpuré, buljong och lök. Red ev. med maizena, låt sjuda ca 5 min.

  3. Tillsätt grädde och koka upp. Smaksätt med timjan, mejram, salt och peppar.

  4. Kavringsboll

  5. Blanda kavring, färskost och russin i snabbhacken till en formbar smet.

  6. Smaksätt ned salt, forma bollar och rulla i gräslök.

  7. Örtolja

  8. Mixa oljan med persilja och ringla över soppan vid servering.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    190,40 kcal
  • Energi (kJ)
    796,69 kJ
  • Fett
    11,33 g
  • Enkelomättade fettsyror
    4,65 g
  • Fleromättade fettsyror
    1,81 g
  • Mättade fettsyror
    4,01 g
  • Fiber
    3,79 g
  • Järn
    1,32 mg
  • Kalcium
    62,23 mg
  • Kalium
    208,24 mg
  • Kolesterol
    15,59 mg
  • Kolhydrat
    14,65 g
  • Disackarider
    4,59 g
  • Monosackarider
    3,29 g
  • Sackaros
    3,26 g
  • Magnesium
    27,81 mg
  • Natrium
    569,82 mg
  • Niacin
    2,62 mg
  • Protein
    5,77 g
  • Riboflavin
    0,20 mg
  • Tiamin
    0,28 mg
  • Vatten
    279,49 g
  • Vitamin B12
    0,12 µg
  • Vitamin B6
    0,15 mg
  • Vitamin C
    36,26 mg
  • Vitamin D
    0,04 µg
  • Vitamin E
    1,88 mg
  • Zink
    0,74 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet