Fransk morotssoppa med asiatisk touch

Fransk morotssoppa med asiatisk touch

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Koka upp Morotspuré och grönsaksbuljong. Toppred med vetemjöl och låt sjuda ca 5 min. Tillsätt Rotfruktsstrimlor och låt soppan sjuda ytterligare några minuter. Tillsätt vispgrädde och apelsinjuicekoncentrat. Krydda med anis, ingefära och cayennepeppar. Smaka av med salt. Tillsätt Gräslök strax före servering. Servera med ett gott bröd ur Findus sortiment.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    106,03 kcal
  • Energi (kJ)
    446,60 kJ
  • Fett
    5,07 g
  • Enkelomättade fettsyror
    1,15 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,12 g
  • Mättade fettsyror
    2,86 g
  • Fiber
    3,52 g
  • Järn
    0,28 mg
  • Kalcium
    19,18 mg
  • Kalium
    63,60 mg
  • Kolesterol
    11,32 mg
  • Kolhydrat
    11,92 g
  • Disackarider
    1,17 g
  • Monosackarider
    0,70 g
  • Sackaros
    0,90 g
  • Magnesium
    7,69 mg
  • Natrium
    482,53 mg
  • Niacin
    1,46 mg
  • Protein
    2,36 g
  • Riboflavin
    0,10 mg
  • Tiamin
    0,14 mg
  • Vatten
    204,29 g
  • Vitamin B12
    0,04 µg
  • Vitamin B6
    0,03 mg
  • Vitamin C
    25,62 mg
  • Vitamin D
    0,01 µg
  • Vitamin E
    0,10 mg
  • Zink
    0,05 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet