Broccoli- och ostsoppa
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Gul lök1 st
- Vitlöksklyfta1 st
- 1 kg
- Rapsolja2 msk
- Mjölk5 dl
- Vispgrädde5 dl
- Grönsaksfond2 msk
- Riven ost500 g
- Salt peppar
- Maizena
- Topping
- Krutonger300 g
- Rostade rapsfrö eller pumpafrö100 g
TILLAGNING
1. Stek finhackad lök och vitlök lätt i lite olja.
2. Tillsätt broccolipuré, mjölk , grädde och grönsaksbuljong.
3. Låt soppan koka upp och rör i ost tills det smälter.
4. Red av soppan med maizena samt smaka av med salt och peppa.
5. Toppa soppan med krutonger och eventuellt med rostade rapsfrön eller blå vallmofrön.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)602,48 kcal
- Energi (kJ)2520,78 kJ
- Fett43,55 g
- Enkelomättade fettsyror11,98 g
- Fleromättade fettsyror3,82 g
- Mättade fettsyror24,09 g
- Fiber4,79 g
- Järn3,20 mg
- Kalcium532,27 mg
- Kalium554,21 mg
- Kolesterol101,38 mg
- Kolhydrat26,42 g
- Disackarider4,94 g
- Monosackarider1,94 g
- Sackaros0,49 g
- Magnesium123,37 mg
- Natrium423,69 mg
- Niacin1,92 mg
- Protein24,82 g
- Riboflavin0,37 mg
- Tiamin0,23 mg
- Vatten208,33 g
- Vitamin B121,23 µg
- Vitamin B60,31 mg
- Vitamin C57,18 mg
- Vitamin D0,65 µg
- Vitamin E5,71 mg
- Zink3,59 mg