Ostpaj med gubbröra

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Ägg, kokt
    5 st
  • Potatis, kokt
    400 g
  • Ansjovis filé
    180 g
  • Gräslök
    5 msk
  • Majonnäs
    1 dl
  • Dill
    5 msk
  • Creme Fraich
    2,50 dl
  • Lök, finhackad
    60 g
  • Salt
  • Peppar

TILLAGNING

  1. 1.  Koka ägg och potatis och låt svalna.

  2. 2.  Stek finhackad lök och låt svalna

  3. 3.  Hacka ägg,potatis och anjsovis.

  4. 4.  Blanda majonäs, creme fraich, gräslök och dill. Vänd ner de hackade ingredienserna och smaka av med salt och peppar.

  5. TIPS!
    Servera ostpajen med en klick gubbröra och gärna ett salladsblad, gurka och tomat.

  6. Ostpaj med gubbröra är perfekt att servera som förrätt eller mindre måltid. Med en god pajbotten med smak av ost tillsammans med en fyllning av gubbröra, blir det en utmärkt kombo.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    512,76 kcal
  • Energi (kJ)
    2137 kJ
  • Fett
    40,19 g
  • Enkelomättade fettsyror
    5,31 g
  • Fleromättade fettsyror
    6,10 g
  • Mättade fettsyror
    17,80 g
  • Fiber
    1,78 g
  • Järn
    1,05 mg
  • Kalcium
    56,66 mg
  • Kalium
    270,60 mg
  • Kolesterol
    149,50 mg
  • Kolhydrat
    21,60 g
  • Disackarider
    1,53 g
  • Monosackarider
    0,74 g
  • Sackaros
    1,02 g
  • Magnesium
    18,58 mg
  • Natrium
    694,86 mg
  • Niacin
    1,29 mg
  • Protein
    15,79 g
  • Riboflavin
    0,22 mg
  • Tiamin
    0,06 mg
  • Vatten
    89,07 g
  • Vitamin B12
    2,36 µg
  • Vitamin B6
    0,23 mg
  • Vitamin C
    11,49 mg
  • Vitamin D
    0,49 µg
  • Vitamin E
    2,53 mg
  • Zink
    0,92 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet