Ost- och päronpaj

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Fyllning
    1.  Blanda alla ingredienser till fyllningen. Smaksätt med salt och peppar.

  2. TIPS!
    Servera pajen med skinka och broccolibuketter.

  3. Ost- och päronpaj är lagad med Findus päronpuré, som är gjord på solmogna päron i en helt slät puré. Purén är utmärkt att använda till matlagning.  

  4. 2.  Häll blandningen i pajskalet.

  5. 3.  Grädda. - Konvektionsugn 150°C, ca 30 min.

  6. Rödlökscrème fraiche
    1.  Blanda ingredienserna till rödlökscrème fraiche, berika med Majsvällingpulver. Smaksätt med salt och peppar.

  7. Grov patékonsistens: Se ovan. Ersätt skinka med Grov skinkpaté med röksmak, Findus 69515.

  8. Timbalkonsistens: Uteslut botten, ersätt broccoli med Broccolitimbal, Findus 29112 samt skinka med Skinktimbal, Findus 29116. Ersätt lök med lökpulver i såsen. Servera med Brödtimbal, Findus 29295.

  9. Gelékonsistens: Tjock broccolisoppa, se sid 149 i MRS. Servera med crème fraiche och geléad smörgås, se sid 138 i MRS.

  10. Flytande konsistens: Broccolisoppa, se sid 149 i MRS. Servera med crème fraiche.

  11. MRS=Mätt Rätt & Slätt

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    295,76 kcal
  • Energi (kJ)
    1237,44 kJ
  • Fett
    21,51 g
  • Enkelomättade fettsyror
    6 g
  • Fleromättade fettsyror
    1,54 g
  • Mättade fettsyror
    12,37 g
  • Fiber
    1,62 g
  • Järn
    0,92 mg
  • Kalcium
    179,12 mg
  • Kalium
    252,05 mg
  • Kolesterol
    105,42 mg
  • Kolhydrat
    12,15 g
  • Disackarider
    1,98 g
  • Monosackarider
    2,01 g
  • Sackaros
    0,44 g
  • Magnesium
    23,78 mg
  • Natrium
    631,19 mg
  • Niacin
    1,77 mg
  • Protein
    13,06 g
  • Riboflavin
    0,23 mg
  • Tiamin
    0,22 mg
  • Vatten
    107,91 g
  • Vitamin B12
    0,68 µg
  • Vitamin B6
    0,19 mg
  • Vitamin C
    19,91 mg
  • Vitamin D
    0,81 µg
  • Vitamin E
    2,43 mg
  • Zink
    1,60 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning