Ost- och päronpaj
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Ost- och päronpaj
- Fyllning
- Riven ost, gärna västerbottenost250 g
- Ägg4 st
- Mjölk1,25 dl
- Salt och peppar
- Rödlökscrème fraiche
- Crème fraiche5 dl
- Rödlök, finhackad100 g
- 25 g
- Berikning Majsvällingpulver FINDUS 9601389725 g
- Salt och svartpeppar
- Rökt skinka/parmaskinka300 g
TILLAGNING
Fyllning
1. Blanda alla ingredienser till fyllningen. Smaksätt med salt och peppar.TIPS!
Servera pajen med skinka och broccolibuketter.Ost- och päronpaj är lagad med Findus päronpuré, som är gjord på solmogna päron i en helt slät puré. Purén är utmärkt att använda till matlagning.
2. Häll blandningen i pajskalet.
3. Grädda. - Konvektionsugn 150°C, ca 30 min.
Rödlökscrème fraiche
1. Blanda ingredienserna till rödlökscrème fraiche, berika med Majsvällingpulver. Smaksätt med salt och peppar.Grov patékonsistens: Se ovan. Ersätt skinka med Grov skinkpaté med röksmak, Findus 69515.
Timbalkonsistens: Uteslut botten, ersätt broccoli med Broccolitimbal, Findus 29112 samt skinka med Skinktimbal, Findus 29116. Ersätt lök med lökpulver i såsen. Servera med Brödtimbal, Findus 29295.
Gelékonsistens: Tjock broccolisoppa, se sid 149 i MRS. Servera med crème fraiche och geléad smörgås, se sid 138 i MRS.
Flytande konsistens: Broccolisoppa, se sid 149 i MRS. Servera med crème fraiche.
MRS=Mätt Rätt & Slätt
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)295,76 kcal
- Energi (kJ)1237,44 kJ
- Fett21,51 g
- Enkelomättade fettsyror6 g
- Fleromättade fettsyror1,54 g
- Mättade fettsyror12,37 g
- Fiber1,62 g
- Järn0,92 mg
- Kalcium179,12 mg
- Kalium252,05 mg
- Kolesterol105,42 mg
- Kolhydrat12,15 g
- Disackarider1,98 g
- Monosackarider2,01 g
- Sackaros0,44 g
- Magnesium23,78 mg
- Natrium631,19 mg
- Niacin1,77 mg
- Protein13,06 g
- Riboflavin0,23 mg
- Tiamin0,22 mg
- Vatten107,91 g
- Vitamin B120,68 µg
- Vitamin B60,19 mg
- Vitamin C19,91 mg
- Vitamin D0,81 µg
- Vitamin E2,43 mg
- Zink1,60 mg