Ädelostdoftande broccolipaj med sparrissås

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Broccolipaj:

  2. Timbalkonsistens: Pajskal, se MRS. Ersätt broccolin med Broccolitimbal 96008603. Täck pajen och tillaga i förvärmd ugn 100% ånga, 100° C.

  3. Gelékonsistens: Skink- och Broccolimousse, se MRS.

  4. Flytande konsistens: Skinksoppa med broccoliklick, se MRS.

  5. MRS= Mätt Rätt & Slätt.

  6. TIPS!
    Att byta ut ädelosten mot getost blir lika gott.

  7. Broccolipaj med inslag av både skinkbitar och ädelost som serveras med en härligt görn och smakrik sparrissås. Doftar ljuvligt och smakar jättegott. 

  8. 1.  Tryck ut pajdegen i bleck. Lägg i skinktimbalerna med det mellanrum som utgör en portion.

  9. 2.  Ev strimlad skinka istället. Lägg på broccoli och smulad ädelost i blecket över skinktimbalerna.

  10. 3.  Vispa ägg, mjölk och tinad broccolipuré. Tillsätt Berikning Majsvällingpulver och matfett. Smaka av med salt och peppar.

  11. 4.  Häll över äggsmeten i pajformen och tillaga på varmluft i ugn 160° C i ca 20-25 min.

  12. Sparrissås:

  13. 1.  Blanda crème fraiche, majonnäs och tinad sparrispuré. Tillsätt Berikning Majsvällingpulver. Smaka av med salt och peppar.

  14. Servera pajen med en fräsch sallad.

  15. Grov patékonsistens: Se ovan.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    472,56 kcal
  • Energi (kJ)
    1977,18 kJ
  • Fett
    38,38 g
  • Enkelomättade fettsyror
    9,74 g
  • Fleromättade fettsyror
    12,14 g
  • Mättade fettsyror
    13,76 g
  • Fiber
    1,31 g
  • Järn
    1,72 mg
  • Kalcium
    128,54 mg
  • Kalium
    306,50 mg
  • Kolesterol
    125,84 mg
  • Kolhydrat
    20,02 g
  • Disackarider
    3,91 g
  • Monosackarider
    1,42 g
  • Sackaros
    0,55 g
  • Magnesium
    27,52 mg
  • Natrium
    494,89 mg
  • Niacin
    2,88 mg
  • Protein
    12,13 g
  • Riboflavin
    0,30 mg
  • Tiamin
    0,31 mg
  • Vatten
    94,43 g
  • Vitamin B12
    0,81 µg
  • Vitamin B6
    0,29 mg
  • Vitamin C
    22,35 mg
  • Vitamin D
    1,79 µg
  • Vitamin E
    4,71 mg
  • Zink
    1,36 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning