Ädelostdoftande broccolipaj med sparrissås
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Broccolipaj á 125 g
- Skinktimbal FINDUS 96008716225 g
- Ädelost75 g
- Ägg3 st
- Mjölk2 dl
- Berikning Majsvällingpulver FINDUS 9601389750 g
- Matfett50 g
- Salt, peppar
- Sparrissås á 0,5 dl
- Créme fraiche1,50 dl
- Majonnäs2,50 dl
- Berikning Majsvällingpulver FINDUS 9601389750 g
- Salt, peppar
TILLAGNING
Broccolipaj:
Timbalkonsistens: Pajskal, se MRS. Ersätt broccolin med Broccolitimbal 96008603. Täck pajen och tillaga i förvärmd ugn 100% ånga, 100° C.
Gelékonsistens: Skink- och Broccolimousse, se MRS.
Flytande konsistens: Skinksoppa med broccoliklick, se MRS.
MRS= Mätt Rätt & Slätt.
TIPS!
Att byta ut ädelosten mot getost blir lika gott.Broccolipaj med inslag av både skinkbitar och ädelost som serveras med en härligt görn och smakrik sparrissås. Doftar ljuvligt och smakar jättegott.
1. Tryck ut pajdegen i bleck. Lägg i skinktimbalerna med det mellanrum som utgör en portion.
2. Ev strimlad skinka istället. Lägg på broccoli och smulad ädelost i blecket över skinktimbalerna.
3. Vispa ägg, mjölk och tinad broccolipuré. Tillsätt Berikning Majsvällingpulver och matfett. Smaka av med salt och peppar.
4. Häll över äggsmeten i pajformen och tillaga på varmluft i ugn 160° C i ca 20-25 min.
Sparrissås:
1. Blanda crème fraiche, majonnäs och tinad sparrispuré. Tillsätt Berikning Majsvällingpulver. Smaka av med salt och peppar.
Servera pajen med en fräsch sallad.
Grov patékonsistens: Se ovan.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)472,56 kcal
- Energi (kJ)1977,18 kJ
- Fett38,38 g
- Enkelomättade fettsyror9,74 g
- Fleromättade fettsyror12,14 g
- Mättade fettsyror13,76 g
- Fiber1,31 g
- Järn1,72 mg
- Kalcium128,54 mg
- Kalium306,50 mg
- Kolesterol125,84 mg
- Kolhydrat20,02 g
- Disackarider3,91 g
- Monosackarider1,42 g
- Sackaros0,55 g
- Magnesium27,52 mg
- Natrium494,89 mg
- Niacin2,88 mg
- Protein12,13 g
- Riboflavin0,30 mg
- Tiamin0,31 mg
- Vatten94,43 g
- Vitamin B120,81 µg
- Vitamin B60,29 mg
- Vitamin C22,35 mg
- Vitamin D1,79 µg
- Vitamin E4,71 mg
- Zink1,36 mg