Wok med kyckling och risnudlar
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Risnudlar450 g
- 1300 g
- Vatten450 g
- Paprika, röd300 g
- Vatten180 g
- Fisksås2 msk
- Grönsaksbuljong, koncentrerad20 g
- Sesamolja2 tsk
- Kryddsås:
- Sojasås0,50 dl
- Rödvinsvinäger0,50 dl
- Vitlök, klyfta6 st
- Ingefära, färsk5 tsk
- Hoisinsås4 msk
- Honung2 msk
TILLAGNING
1. Kärna ur paprika och strimla den. Skär broccoli i små buketter.
2. Koka nudlar efter anvisning på förpackning. Tänk på att inte låta de bli överkokta, låt dem gärna få ett tuggmotstånd.
3. Blanda ingredienserna till kryddsåsen.
4. Bryn grönsakerna i rapsolja under några minuter i en wokpanna eller stor teflonpanna.
5. Tillsätt kycklingen, kryddsåsen och buljong. Låt puttra långsamt på medelvärme i ytterligare några minuter tills grönsakerna har mjuknat lite, de ska dock ha kvar ett gott tuggmotstånd.
6. Skölj av nudlarna hastigt under kranen och lägg sedan i dem i woken. Häll över fisksåsen och sesamoljan. Rör om så att nudlarna blandas med de övriga ingredienserna och värms upp. Servera direkt.
Tips!
Toppa gärna med lite färsk koriander.Denna smarriga rätt med kycklingstrimlor passar såväl på den asiatiska buffén som på lunchbuffén. Enkel att tillaga och att servera till många gäster.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)458,39 kcal
- Energi (kJ)1918,01 kJ
- Fett4,97 g
- Enkelomättade fettsyror1,76 g
- Fleromättade fettsyror1,45 g
- Mättade fettsyror1,25 g
- Fiber3,58 g
- Järn2,10 mg
- Kalcium116,63 mg
- Kalium883,64 mg
- Kolesterol88,40 mg
- Kolhydrat57,51 g
- Disackarider1,28 g
- Monosackarider7,84 g
- Sackaros1,19 g
- Magnesium81,67 mg
- Natrium1245,90 mg
- Niacin18,11 mg
- Protein42,80 g
- Riboflavin0,29 mg
- Tiamin0,39 mg
- Vatten307,53 g
- Vitamin B120,23 µg
- Vitamin B61,05 mg
- Vitamin C103,04 mg
- Vitamin D0,82 µg
- Vitamin E2,97 mg
- Zink2,16 mg