Tortilla med kyckling & kikärtscurry
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- 800 g
- Rapsolja0,50 g
- Vitlök, klyftor4 st
- Soltorkade tomater100 g
- Crème fraiche500 g
- Tacosås2,50 dl
- Taco kryddmix100 g
- KIKÄRTSCURRY
- Kikärter300 g
- äpplen, grovt rivna100 g
- Rapsolja1 msk
- Örtkryddor provencale60 g
- Curry1 msk
- Franska örter10 g
- Chilisås130 g
- Matlagningsyoghurt200 g
- Salt och peppar
- Tortilla, medium (20 st)800 g
- Matlagningsvin, vitt100 g
TILLAGNING
Tortillarullar
1. Fräs eller fritera hackad vitlök i olja några minuter tills den är gyllenbrun.
2. Blanda i kryddmix, tacosås, soltorkade tomater, vin och crème fraiche. Låt koka ett par minuter.
3. Häll i kyckligen samt wokgrönsakerna och låt det koka upp.
5. Värm tortillabröden enligt anvisning på förpackningen.
Kikärtscurry
1. Fräs köksmästarblandningen hastigt i lite olja.
2. Blanda i hackade äpplen, kikärtor och curry.
3. Fräs ytterligare en stund och rör ner chilisås, yoghurt, örter och smaka av med salt och peppar. Låt koka upp lätt.
Tips!
Servera gärna en grönsallad till.
Kyckling med smakrik kikärtscurry i tortilla wrap. En passande rätt att sätta på cafémenyn då den går snabbt att göra. Det går dessutom utmärkt att laga rätten till många gäster.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)689,54 kcal
- Energi (kJ)2885,65 kJ
- Fett25,06 g
- Enkelomättade fettsyror7,79 g
- Fleromättade fettsyror3,20 g
- Mättade fettsyror12,37 g
- Fiber9,16 g
- Järn3,40 mg
- Kalcium193,25 mg
- Kalium1221,19 mg
- Kolesterol100,70 mg
- Kolhydrat73,59 g
- Disackarider6,50 g
- Monosackarider7,58 g
- Sackaros4,09 g
- Magnesium100,11 mg
- Natrium1965,31 mg
- Niacin12,76 mg
- Protein37,03 g
- Riboflavin0,33 mg
- Tiamin0,42 mg
- Vatten292,89 g
- Vitamin B120,28 µg
- Vitamin B60,95 mg
- Vitamin C25,33 mg
- Vitamin D0,57 µg
- Vitamin E4,17 mg
- Zink2,44 mg