Tikka Masala med bönsallad
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- 1 kg
- spiskummin6 tsk
- Basmatiris1,50 kg
- Chilipulver3 tsk
- Kanelstänger2 st
- Gurkmeja malen3 tsk
- Gula lökar4 st
- Röda paprikor2 st
- Koriander300 g
- Vitlöksklyftor6 st
- Färsk ingefära, riven3 msk
- Krossade tomater800 g
- Mango chutney3 dl
- Vispgrädde2 dl
- Svartpeppar malen4 krm
- Bönsallad
- Salt
- Citron, zest1 st
TILLAGNING
1. Blanda samman kryddorna.
2. Skala och skär löken i tunna skivor. Skär paprikan i bitar.
3. Stek lök och paprika i rapsolja tills de är mjuka.
4. Ta av och spara bladen på koriandern och hacka stjälkarna.
5. Tillsätt vitlök, ingefära och kryddblandning. Stek ytterligare 5 min.
6. Häll i tomatkross, grädde, korianderstjälkar, salt och peppar. Låt koka på svag värme ca 10 min. Rör ner matyoghurt.
7. Tillsätt kycklingen några minuter innan grytan fått koka klart, så att den hinner bli varm.
8. Strö över korianderblad och servera med t ex Raita, basmatiris.
8. Bönsalladen består av Bönmix smaksatt med lite salt och citronzest.
Tips!
Servera gärna lite mango chutney och naanbröd till!
En klassisk Tikka Masala är aldrig fel. Prova att laga den med Salladskyckling naturell för enklare variant på denna indiska rätt. Serveras gärna med ris, bönmix samt naanbröd.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)1144,85 kcal
- Energi (kJ)4778,53 kJ
- Fett18,99 g
- Enkelomättade fettsyror5,25 g
- Fleromättade fettsyror3,25 g
- Mättade fettsyror6,79 g
- Fiber7,79 g
- Järn3,97 mg
- Kalcium217,96 mg
- Kalium1299,71 mg
- Kolesterol90,63 mg
- Kolhydrat174,83 g
- Disackarider11,07 g
- Monosackarider17,65 g
- Sackaros10,02 g
- Magnesium143,40 mg
- Natrium354,19 mg
- Niacin17,22 mg
- Protein60,77 g
- Riboflavin0,38 mg
- Tiamin0,76 mg
- Vatten333,32 g
- Vitamin B120,25 µg
- Vitamin B61,64 mg
- Vitamin C84,03 mg
- Vitamin D0,65 µg
- Vitamin E4,19 mg
- Zink4,66 mg