Saffransdoftande Quornbitar

Saffransdoftande kyckling

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Gul lök
    100 g
  • 1,20 kg
  • Fänkål, färsk
    150 g
  • Rapsolja
    0,50 dl
  • Vatten
    2,50 dl
  • Saffran
    0,50 g
  • Salt
  • Salladsmix
    200 g
  • Svartpeppar från kvarn
  • Äpple
    120 g
  • Granatäpple
    2 st
  • Bladpersilja
    35 g

TILLAGNING

  1. 1. Sätt ugnen på ånga och lägg upp broccoli på ett Gastronorm bleck. Ångvärm i ca 8-10 minuter.

  2. 2. Hacka lök och skiva fänkål tunnt på mandolin. Fräs i olja och salta och peppra.

  3. 3. Ta ut broccoli ur ugnen och blanda i fänkål och lök. Låt svalna.

  4. 4. Fräs kycklingen snabbt i olja med saffran. Smaka av med salt och peppar. Låt svalna.

  5. 5. Blanda upp broccoliblandningen med sallad och lägg på ett fat.

  6. 6. Lägg på kyckligen och toppa med tärnat äpple och granatäpplekärnor.

  7. Tips!

  8. Toppa med hackad persilja.

  9. Servera kyckling på julbordet, ett bra alternativ till rött kött. Stek kycklingen snabbt i saffran för att få den rätta julsmaken. Äpplet och granatäpplekärnorna bidrar också till juliga smaker.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    246,79 kcal
  • Energi (kJ)
    1032,75 kJ
  • Fett
    7,96 g
  • Enkelomättade fettsyror
    4,02 g
  • Fleromättade fettsyror
    2,12 g
  • Mättade fettsyror
    1,28 g
  • Fiber
    5,15 g
  • Järn
    1,48 mg
  • Kalcium
    63,19 mg
  • Kalium
    785,97 mg
  • Kolesterol
    81,60 mg
  • Kolhydrat
    5,35 g
  • Disackarider
    0,98 g
  • Monosackarider
    4,63 g
  • Sackaros
    1,02 g
  • Magnesium
    60,08 mg
  • Natrium
    395,92 mg
  • Niacin
    16,24 mg
  • Protein
    35,66 g
  • Riboflavin
    0,22 mg
  • Tiamin
    0,32 mg
  • Vatten
    240,05 g
  • Vitamin B12
    0,22 µg
  • Vitamin B6
    0,89 mg
  • Vitamin C
    49,90 mg
  • Vitamin D
    0,76 µg
  • Vitamin E
    3,39 mg
  • Zink
    1,43 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet