Kycklingspett med tomat och bulgur
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- 870 g
- Marinad
- BBQ sauce, smokey20 g
- salt och peppar
- Olivolja0,20 liter
- Ingefära/tomatsås
- Gul lök50 g
- Matolja15 g
- Krossade tomater400 g
- Socker15 g
- Färsk ingefära5 g
- Tomatpuré25 g
- Vitlök2 g
TILLAGNING
1. Tina kycklingen.
Värm enligt anvisning på förpackningen.
Tips!
Servera förslagsvis med broccolibuketter.
Vem gillar inte kycklingspett? Marinera kycklingbröst med bl.a. olja och BBQ-sås och tillaga enkelt i ugnen. Servera med den smakrika ingefära- & tomatsåsen samt grekisk bulgurpytt. Mums!
2. Börja med spetten. Blanda olja, BBQ-sås, salt och peppar,
och låt kycklingspetten marineras i 30 minuter.
3. Tillaga kycklingen enligt anvisning på förpackningen.
Ingefära- och tomatsås
1. Riv ingefära och fräs den i olja tillsammans med lök och vitlök.
2. Häll på tomater och tomatpur. Låt koka i 30 minuter.
3. Smaka av med salt, socker och peppar.
Grekisk bulgurpytt
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)589,70 kcal
- Energi (kJ)2465,54 kJ
- Fett28,34 g
- Enkelomättade fettsyror17,66 g
- Fleromättade fettsyror3,62 g
- Mättade fettsyror5,25 g
- Fiber7,15 g
- Järn3,18 mg
- Kalcium68,20 mg
- Kalium685,72 mg
- Kolesterol70,17 mg
- Kolhydrat46,66 g
- Disackarider2,02 g
- Monosackarider2,86 g
- Sackaros2,02 g
- Magnesium148,24 mg
- Natrium793,26 mg
- Niacin16,98 mg
- Protein33,41 g
- Riboflavin0,19 mg
- Tiamin0,23 mg
- Vatten367,02 g
- Vitamin B120,22 µg
- Vitamin B60,91 mg
- Vitamin C50,37 mg
- Vitamin D1,31 µg
- Vitamin E5,96 mg
- Zink2,35 mg