Kycklingköttbullar med nudelsallad
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Solroskärnor100 g
- Risnudlar500 g
- Kycklingköttbullar1,50 kg
- Kokosmjölk800 g
- Vatten400 g
- Grön currypasta60 g
- Lime1 st
- Salt & peppar
TILLAGNING
1. Koka och kyl ner risnudlarna.
Nudelrätter - perfekta att servera till många gäster då de går snabbt och enkelt att tillaga, speciellt med Findus Wokbas med nudlar. Variera smak och ingredienser efter gästernas tycke.
2. Rosta solroskärnor lätt i ugn eller panna.
3. Fräs currypastan i lite olja, slå på kokosmjölk och vatten. Låt koka upp.
4. Tillaga kycklingköttbullar enligt anvisningar på förpackningen.
5. Wokbas med nudlar värms i kokosmjölksåsen. Smaka av med salt och peppar.
6. Risnudlarna går i strax före servering.
7. Toppa med de asiatiska kycklingbullarna och solroskärnor.
Tips!
Servera gärna en klyfta lime och hackad koriander till.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)781,45 kcal
- Energi (kJ)3248,58 kJ
- Fett33,75 g
- Enkelomättade fettsyror0,09 g
- Fleromättade fettsyror0,08 g
- Mättade fettsyror17,29 g
- Fiber8,36 g
- Järn1,89 mg
- Kalcium72,91 mg
- Kalium277,34 mg
- Kolhydrat83,51 g
- Disackarider0,15 g
- Monosackarider0,04 g
- Sackaros0,15 g
- Magnesium36,95 mg
- Natrium1156,94 mg
- Niacin11,07 mg
- Protein30,19 g
- Riboflavin0,13 mg
- Tiamin0,20 mg
- Vatten52,11 g
- Vitamin B60,02 mg
- Vitamin C9,53 mg
- Vitamin D0,15 µg
- Vitamin E0,02 mg
- Zink1,13 mg