Kycklingköttbullar och nudelsallad thaistyle

Kycklingköttbullar med nudelsallad

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Solroskärnor
    100 g
  • Risnudlar
    500 g
  • Kycklingköttbullar
    1,50 kg
  • Kokosmjölk
    800 g
  • Vatten
    400 g
  • Grön currypasta
    60 g
  • Lime
    1 st
  • Salt & peppar

TILLAGNING

  1. 1. Koka och kyl ner risnudlarna.

  2. Nudelrätter - perfekta att servera till många gäster då de går snabbt och enkelt att tillaga, speciellt med Findus Wokbas med nudlar. Variera smak och ingredienser efter gästernas tycke.

  3. 2. Rosta solroskärnor lätt i ugn eller panna.

  4. 3. Fräs currypastan i lite olja, slå på kokosmjölk och vatten. Låt koka upp.

  5. 4. Tillaga kycklingköttbullar enligt anvisningar på  förpackningen.

  6. 5. Wokbas med nudlar värms i kokosmjölksåsen. Smaka av med salt och peppar.

  7. 6. Risnudlarna går i strax före servering.

  8. 7. Toppa med de asiatiska kycklingbullarna och solroskärnor.

  9. Tips!

  10. Servera gärna en klyfta lime och hackad koriander till.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    781,45 kcal
  • Energi (kJ)
    3248,58 kJ
  • Fett
    33,75 g
  • Enkelomättade fettsyror
    0,09 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,08 g
  • Mättade fettsyror
    17,29 g
  • Fiber
    8,36 g
  • Järn
    1,89 mg
  • Kalcium
    72,91 mg
  • Kalium
    277,34 mg
  • Kolhydrat
    83,51 g
  • Disackarider
    0,15 g
  • Monosackarider
    0,04 g
  • Sackaros
    0,15 g
  • Magnesium
    36,95 mg
  • Natrium
    1156,94 mg
  • Niacin
    11,07 mg
  • Protein
    30,19 g
  • Riboflavin
    0,13 mg
  • Tiamin
    0,20 mg
  • Vatten
    52,11 g
  • Vitamin B6
    0,02 mg
  • Vitamin C
    9,53 mg
  • Vitamin D
    0,15 µg
  • Vitamin E
    0,02 mg
  • Zink
    1,13 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet