Apelsinbulgur med chicken nuggets

Apelsinbulgur med Chicken nuggets

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Apelsinbulgur
  • Lök gul
    25 st
  • Kranvatten
    15 liter
  • Linser röda
    5 kg
  • Apelsin
    25 st
  • Vita bönor
    10 kg
  • Salt
    1,25 dl
  • Bulgur
    3,75 kg
  • Myntayoghurt
  • Salt
  • Matlagningsyoghurt
    5 liter
  • Mynta torkad
    7,50 dl

TILLAGNING

  1. 1. Tillaga Chicken Nuggets i ugn på 225°C i 8-12 minuter.

  2. 2. Koka upp vatten och salt. Häll i lök, bulgur och röda bönor. Koka 10 min eller tills det är klart.

  3. 3. Blanda i apelsintärningar och vita bönor när bulgurn har kokat klart.

  4. Myntayoghurt

  5. Blanda yoghurt och mynta, smaka av med salt.

  6. Tips!

  7. Servera med en grönsallad.

  8. Frasiga Chicken Nuggets är aldrig fel och de går dessutom att servera till många olika tillbehör. De passar perfekt att servera i lunchmatsalen, både till stora och små gäster.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    692,17 kcal
  • Energi (kJ)
    2895,96 kJ
  • Fett
    27,18 g
  • Enkelomättade fettsyror
    10,04 g
  • Fleromättade fettsyror
    5,90 g
  • Mättade fettsyror
    8,65 g
  • Fiber
    15,31 g
  • Järn
    7,66 mg
  • Kalcium
    194,07 mg
  • Kalium
    1266,27 mg
  • Kolesterol
    87 mg
  • Kolhydrat
    58,36 g
  • Disackarider
    5,09 g
  • Monosackarider
    3,38 g
  • Sackaros
    3,79 g
  • Magnesium
    143,78 mg
  • Natrium
    1282,16 mg
  • Niacin
    8,94 mg
  • Protein
    45,62 g
  • Riboflavin
    0,45 mg
  • Tiamin
    0,47 mg
  • Vatten
    396,32 g
  • Vitamin B12
    0,32 µg
  • Vitamin B6
    0,84 mg
  • Vitamin C
    21,73 mg
  • Vitamin D
    1,53 µg
  • Vitamin E
    0,71 mg
  • Zink
    4,31 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet