Pan Pizza San Remo
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Schalottenlökar, finskurna2 st
- Röd paprika3 mg
- Tomater, grovt skurna10 st
- Pecorino, riven200 g
- Tomatpuré18 g
- Cocktailtomater10 st
- Ruccolasallad30 g
- Parmaskinka1 hg
- Pecorino, hyvlad100 g
- Olivolja1 msk
TILLAGNING
1. Rosta paprikan i ugn på 200 grader. Dra därefter av skinnet och skär paprikan grovt.
2. Fräs löken i olivolja, tillsätt paprikan, tomaterna och tomatpurén.
3. Låt det koka på svag värme i cirka 30 minuter. Mixa därefter såsen.
4. Stryk ut rikligt med tomatsås på pizzabotten, lägg på de delade och urkärnade cocktailtomaterna.
5. Strö över den rivna Pecorinon och grädda i ugn på 200 grader i 12-15 minuter.
6. Ta ut ur ugnen och lägg på skinkan, den hyvlade Pecorinon och ruccolan.
Tips!
Skiva upp pizzan i portionsbitar för enklare servering.
Vem gillar inte pizza? Med Findus färdig Pan pizzabotten går det snabbt att göra egen pizza. Passar utmärkt till lunchserveringen & uppskattas av såväl barn som vuxna gäster.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)474,46 kcal
- Energi (kJ)1985,22 kJ
- Fett15,33 g
- Enkelomättade fettsyror5,03 g
- Fleromättade fettsyror1,43 g
- Mättade fettsyror6,88 g
- Fiber6,35 g
- Järn2,18 mg
- Kalcium489,52 mg
- Kalium818,98 mg
- Kolesterol32,22 mg
- Kolhydrat55,15 g
- Disackarider3,69 g
- Monosackarider8,92 g
- Sackaros0,37 g
- Magnesium71,73 mg
- Natrium873,68 mg
- Niacin4,42 mg
- Protein25,28 g
- Riboflavin0,27 mg
- Tiamin0,38 mg
- Vatten233,72 g
- Vitamin B120,69 µg
- Vitamin B60,53 mg
- Vitamin C48,10 mg
- Vitamin D0,09 µg
- Vitamin E2,90 mg
- Zink2,26 mg