Köttfärsgratäng med potatis
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- 500 g
- Margarin5 tsk
- Köttfärs, blandfärs700 g
- Potatis kokt500 g
- Yoghurt naturell2,50 dl
- Ägg5 st
- Taco kryddmix
- Salt
- Svartpeppar malen
- Sås
- Crème fraiche8 dl
- Taco kryddmix
- Salt
- Morot, riven500 g
TILLAGNING
1. Bryn köttfärs i matfett.
2. Blanda köttfärs med bönpuré. Smaksätt med tacokrydda.
3. Lägg potatisen i väl smorda bleck eller formar. Bred över kött- och bönblandningen.
4. Blanda yoghurt och ägg. Smaksätt med salt och peppar. Häll på blandningen. Grädda i ugn på 175 grader i cirka 1 timme.
SåsTina exotisk fruktpuré och blanda med övriga ingredienser.
Servera köttfärsgratängen med rivna morötter.
Tips!18 portioner är lagom i ett GN 1/1 100 mm.
Klassisk köttfärsgratäng med potatis. Perfekt att servera till många gäster. Servera med en smakriksås på crème fraiche, tacokrydda & exotisk fruktpuré. Utmärkt rätt till lunchserveringen.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)496,73 kcal
- Energi (kJ)2078,71 kJ
- Fett35,68 g
- Enkelomättade fettsyror10,75 g
- Fleromättade fettsyror2,23 g
- Mättade fettsyror20,06 g
- Fiber4,04 g
- Järn2,39 mg
- Kalcium145,14 mg
- Kalium838,05 mg
- Kolesterol209,55 mg
- Kolhydrat21,20 g
- Disackarider4,58 g
- Monosackarider3,33 g
- Sackaros2,18 g
- Magnesium55,02 mg
- Natrium512,56 mg
- Niacin4,59 mg
- Protein21,68 g
- Riboflavin0,50 mg
- Tiamin0,37 mg
- Vatten272,16 g
- Vitamin B121,34 µg
- Vitamin B60,51 mg
- Vitamin C21,40 mg
- Vitamin D0,77 µg
- Vitamin E3,08 mg
- Zink3,83 mg