Havtornsmacka
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Philadelphia naturell500 g
- Hjortkött500 g
- Brieost150 g
- Blandsallad
- Gräslök
- Havtornschutney
- Paprika röd1 st
- Havtorn500 g
- Russin0,75 dl
- Äpple0,50 st
- Strösocker2,50 dl
- Äppelcidervinäger0,50 dl
- Kanelstång1 st
- Senapsfrö gult1 msk
- Salt0,50 tsk
TILLAGNING
1. Bre Philadelphiaost på tekakan.
Om chutneyn känns för tjock, späd med lite vatten.
Café + mackor = sant. Prova att göra denna variant på svensk tekaka, skivat hjortkött, brie och philadelphiaost. Pricken över i:et är en fantastisk havtornschutney! Passar utmärkt på cafémenyn.
2. Lägg på rikligt med blandsallad.
3. Lägg sedan på brieosten och det skivade hjortköttet.
4. Toppa med havtornschutney och lite gräslök.
Havtornschutney
1. Dela, kärna ur och skär den röda paprikan i bitar.2. Skala, kärna ur och skär äpplet i bitar.
3. Mixa paprikan, äpplet och havtornsbär i en kastrull.
4. Tillsätt socker, äppelcidervinäger, senapsfrön, kanelstång och salt.
5. Koka upp och skumma av. Koka utan lock på medelvärme i minst 1 timme.
Tips!
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)574,46 kcal
- Energi (kJ)2403,72 kJ
- Fett23,62 g
- Enkelomättade fettsyror6,15 g
- Fleromättade fettsyror1,78 g
- Mättade fettsyror12,94 g
- Fiber6,29 g
- Järn2,41 mg
- Kalcium167,54 mg
- Kalium377,39 mg
- Kolesterol87,50 mg
- Kolhydrat63,69 g
- Disackarider24,04 g
- Monosackarider10,39 g
- Sackaros21,59 g
- Magnesium40,70 mg
- Natrium553,15 mg
- Niacin5,02 mg
- Protein22,78 g
- Riboflavin0,51 mg
- Tiamin0,30 mg
- Vatten161,91 g
- Vitamin B121,60 µg
- Vitamin B60,53 mg
- Vitamin C83,96 mg
- Vitamin D0,27 µg
- Vitamin E3,07 mg
- Zink2,52 mg