Grönkålssoppa med husets frikadeller

Grönkålssoppa med frikadeller

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1. Fräs löken i smör.

  2. 2. Tillsätt tinad grönkål, hönsbuljong och vispgrädde.

  3. 3. Låt koka 5 min och mixa till önskad släthet. Smaka av med salt, peppar och muskotnöt.

  4. 4. Värm frikadellerna i kombinationsugn på 150°C i ca 12 minuter alternativt i smaksatt lag.

  5. 5. Servera soppan tillsammans med frikadellerna.

  6. Tips!

  7. Servera gärna en klick crème fraiche till soppan.

  8. Soppa är aldrig fel att ha på menyn. Här är ett gott recept på grönkålssoppa som serveras med goda frikadeller. En soppa som går snabbt att laga & passar att servera till många gäster.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    330,36 kcal
  • Energi (kJ)
    1382,23 kJ
  • Fett
    23,49 g
  • Enkelomättade fettsyror
    6,58 g
  • Fleromättade fettsyror
    1,41 g
  • Mättade fettsyror
    13,48 g
  • Fiber
    4,25 g
  • Järn
    1,83 mg
  • Kalcium
    282,97 mg
  • Kalium
    734,04 mg
  • Kolesterol
    126,49 mg
  • Kolhydrat
    9,69 g
  • Disackarider
    3,16 g
  • Monosackarider
    1,56 g
  • Sackaros
    0,84 g
  • Magnesium
    49,39 mg
  • Natrium
    799,65 mg
  • Niacin
    4,57 mg
  • Protein
    18,49 g
  • Riboflavin
    0,34 mg
  • Tiamin
    0,15 mg
  • Vatten
    224,56 g
  • Vitamin B12
    0,78 µg
  • Vitamin B6
    0,31 mg
  • Vitamin C
    42,99 mg
  • Vitamin D
    0,54 µg
  • Vitamin E
    4,87 mg
  • Zink
    3,14 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet