Grönkålssoppa med frikadeller
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Gul lök1 st
- Hönsbuljong, färdig1 liter
- Vispgrädde3 dl
- Crème fraiche2 dl
- Salt
- Vitpeppar mald
- Smör
- Muskotnöt mald
- Frikadeller750 g
TILLAGNING
1. Fräs löken i smör.
2. Tillsätt tinad grönkål, hönsbuljong och vispgrädde.
3. Låt koka 5 min och mixa till önskad släthet. Smaka av med salt, peppar och muskotnöt.
4. Värm frikadellerna i kombinationsugn på 150°C i ca 12 minuter alternativt i smaksatt lag.
5. Servera soppan tillsammans med frikadellerna.
Tips!
Servera gärna en klick crème fraiche till soppan.
Soppa är aldrig fel att ha på menyn. Här är ett gott recept på grönkålssoppa som serveras med goda frikadeller. En soppa som går snabbt att laga & passar att servera till många gäster.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)330,36 kcal
- Energi (kJ)1382,23 kJ
- Fett23,49 g
- Enkelomättade fettsyror6,58 g
- Fleromättade fettsyror1,41 g
- Mättade fettsyror13,48 g
- Fiber4,25 g
- Järn1,83 mg
- Kalcium282,97 mg
- Kalium734,04 mg
- Kolesterol126,49 mg
- Kolhydrat9,69 g
- Disackarider3,16 g
- Monosackarider1,56 g
- Sackaros0,84 g
- Magnesium49,39 mg
- Natrium799,65 mg
- Niacin4,57 mg
- Protein18,49 g
- Riboflavin0,34 mg
- Tiamin0,15 mg
- Vatten224,56 g
- Vitamin B120,78 µg
- Vitamin B60,31 mg
- Vitamin C42,99 mg
- Vitamin D0,54 µg
- Vitamin E4,87 mg
- Zink3,14 mg