Viltgryta, gelé

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Oxpuré FINDUS 96008183
    500 g
  • Mjölk
    2,50 dl
  • Silad viltsteksky
    2,50 dl
  • Gelatinblad (Klimat)
    16 g
  • Salt, peppar
  • Sockerkulör

TILLAGNING

  1. 1.  Blötlägg gelatinet enligt anvisning på paketet.

  2. 2.  Värm puré och vätska. Tillsätt det blötlagda gelatinet under omrörning.

  3. 3.  Smaksätt och färgsätt. Låt stelna i kyl.

  4. TIPS!
    Serveras kall i bitar med tjock, varm sås bredvid, potatismos, grönsaksgelé och rönnbärsgelé. 

  5. En smakfull viltgryta - perfekt för höstens alla middagar. I detta recept är det lagat i en lättsmält gelékonsistens, så att fler ska kunna njuta av grytan.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    85,51 kcal
  • Energi (kJ)
    357,76 kJ
  • Fett
    2,99 g
  • Enkelomättade fettsyror
    1,20 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,38 g
  • Mättade fettsyror
    0,99 g
  • Järn
    0,77 mg
  • Kalcium
    38,29 mg
  • Kalium
    160,21 mg
  • Kolesterol
    37,65 mg
  • Kolhydrat
    1,21 g
  • Disackarider
    1,23 g
  • Magnesium
    16,35 mg
  • Natrium
    95,25 mg
  • Niacin
    4,24 mg
  • Protein
    13,32 g
  • Riboflavin
    0,11 mg
  • Tiamin
    0,05 mg
  • Vatten
    83,93 g
  • Vitamin B12
    0,35 µg
  • Vitamin B6
    0,23 mg
  • Vitamin C
    0,15 mg
  • Vitamin D
    0,49 µg
  • Vitamin E
    0,73 mg
  • Zink
    0,91 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet