Stekt köttimbal med pepparsås
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Köttimbal
- Oxpuré FINDUS 96008183200 g
- Kalvpuré FINDUS 96008588100 g
- Matolja0,50 dl
- Vatten0,50 dl
- Ägg2 st
- Kalvfond1 msk
- Lökpulver15 g
- Colloritsoja1 tsk
- Pepparsås
- Lökpulver0,50 tsk
- Svartpeppar, finmalen0,75 tsk
- Matolja2 msk
- Grädde4 dl
- Vatten2 dl
- Kalvfond2,50 msk
- Berikning Majsvällingpulver FINDUS 9601389775 g
- Majsstärkelse
- Salt
- Colloritsoja
- Potatiskroketter
- Äggula1 st
- Potatismos600 g
- Smält smör
- Pizzakrydda
- Grillkrydda
- Broccolitimbal240 g
- Tomattimbal84 g
- Svartvinbärsgelé
TILLAGNING
Köttimbal
Tips!
För ett ännu mer lättlagat alternativ, servera med en slät potatismos istället.En riktig höstfavorit som passar veckans alla dagar. Testa detta supergoda recept med stekt köttimbal som serveras med en näringsberikad pepparsås.
1. Blanda tinade puréer med övriga ingredienser. Häll i oljad form. Sätt på lock i ugn 100% ånga 100°C ca 30 minuter.
Pepparsås
1. Bryn lökpulver och svartpeppar snabbt i oljan. Tillsätt grädde, vatten, kalvfond och vispa ner Berikning Majsvälling.
2. Red av till önskad konsistens och smaka av med salt. Tillsätt colloritsoja för önskad färg.
Potatiskroketter
1. Blanda i äggulan i potatismoset och ställ i kylen. Rulla kall potatismos till lagom stora kroketter.
2. Vänd dem i smält smör och krydda dem med finmortlade kryddor. Värm i ugn 100% ånga, 100°C ca 15 minuter.
Tina Tomattimbalerna och värm Broccolitimbalerna under lock 100% ånga, 100°C ca12-15 minuter.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)717,97 kcal
- Energi (kJ)3002,60 kJ
- Fett54,04 g
- Enkelomättade fettsyror16,53 g
- Fleromättade fettsyror4,98 g
- Mättade fettsyror22,37 g
- Fiber2,40 g
- Järn2,25 mg
- Kalcium219,11 mg
- Kalium461,51 mg
- Kolesterol176,20 mg
- Kolhydrat40,88 g
- Disackarider6 g
- Monosackarider1,84 g
- Sackaros0,21 g
- Magnesium33,84 mg
- Natrium627,58 mg
- Niacin1,55 mg
- Protein17,27 g
- Riboflavin0,30 mg
- Tiamin0,15 mg
- Vatten176,62 g
- Vitamin B120,88 µg
- Vitamin B60,35 mg
- Vitamin C31,01 mg
- Vitamin D2,01 µg
- Vitamin E7,34 mg
- Zink1,12 mg