Sommarbakelse, timbal
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Findus Ristimbal320 g
- Florsocker4 msk
- Mousse
- Gelatinnblad, 3 st stora10,50 g
- 250 g
- Florsocker90 g
- Vispgrädde300 g
TILLAGNING
Gör så här :
Tillaga ristimbalerna enligt anvisning och låt svalna. Riv på rivjärn, blanda med florsocker och tryck ut till runda bottnar.
Mousse:
Blötlägg gelatin i kallt vatten.Blanda jordgubbspuré med florsocker. Häll 1 dl i en kastrull och värm med gelatinbladet tills det smälter. Häll tillbaka i resterande puré och rör om ordentligt.
Vispa grädden och vänd ner purén tills den är blandad. Lägg i spritspåse och låt stelna i kyl ca 2-3 timmar.
Spritsa jordgubbsmousse på bottnarna och garnera med lite riven ristimbal
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)265,04 kcal
- Energi (kJ)1106,47 kJ
- Fett19,48 g
- Enkelomättade fettsyror2,99 g
- Fleromättade fettsyror0,28 g
- Mättade fettsyror8,26 g
- Fiber0,66 g
- Järn0,01 mg
- Kalcium22,63 mg
- Kalium30,25 mg
- Kolesterol34,29 mg
- Kolhydrat20,40 g
- Disackarider13,41 g
- Sackaros12,60 g
- Magnesium2,10 mg
- Natrium7,33 mg
- Niacin0,01 mg
- Protein2,30 g
- Riboflavin0,03 mg
- Tiamin0,01 mg
- Vatten16,37 g
- Vitamin B120,11 µg
- Vitamin B60,01 mg
- Vitamin C0,12 mg
- Vitamin D0,03 µg
- Vitamin E0,31 mg
- Zink0,09 mg