Solskensmos

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1.  Koka potatis och mosa den. Tillsätt puré.

  2. 2.  Späd med mjölk. Tillsätt matfett. Hetta upp.

  3. TIPS!
    Smaksätt med eventuella kryddor.

  4. Slät och fin solskensmos som är lagad på morotspuré, därav sin härliga färg och smak.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    194,44 kcal
  • Energi (kJ)
    818,04 kJ
  • Fett
    5,33 g
  • Enkelomättade fettsyror
    1,14 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,17 g
  • Mättade fettsyror
    3,26 g
  • Fiber
    4,99 g
  • Järn
    0,60 mg
  • Kalcium
    33 mg
  • Kalium
    519,23 mg
  • Kolesterol
    15,12 mg
  • Kolhydrat
    31,01 g
  • Disackarider
    1,56 g
  • Monosackarider
    0,75 g
  • Sackaros
    0,45 g
  • Magnesium
    30,98 mg
  • Natrium
    152,78 mg
  • Niacin
    2,67 mg
  • Protein
    3,99 g
  • Riboflavin
    0,08 mg
  • Tiamin
    0,09 mg
  • Vatten
    137 g
  • Vitamin B12
    0,13 µg
  • Vitamin B6
    0,29 mg
  • Vitamin C
    26,23 mg
  • Vitamin D
    0,25 µg
  • Vitamin E
    0,28 mg
  • Zink
    0,39 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet