Solskensmos
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Potatis, skalad150 g
- Mjölk1,50 msk
- Matfett5 g
- Lökpulver
- Salt, peppar
TILLAGNING
1. Koka potatis och mosa den. Tillsätt puré.
2. Späd med mjölk. Tillsätt matfett. Hetta upp.
TIPS!
Smaksätt med eventuella kryddor.Slät och fin solskensmos som är lagad på morotspuré, därav sin härliga färg och smak.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)194,44 kcal
- Energi (kJ)818,04 kJ
- Fett5,33 g
- Enkelomättade fettsyror1,14 g
- Fleromättade fettsyror0,17 g
- Mättade fettsyror3,26 g
- Fiber4,99 g
- Järn0,60 mg
- Kalcium33 mg
- Kalium519,23 mg
- Kolesterol15,12 mg
- Kolhydrat31,01 g
- Disackarider1,56 g
- Monosackarider0,75 g
- Sackaros0,45 g
- Magnesium30,98 mg
- Natrium152,78 mg
- Niacin2,67 mg
- Protein3,99 g
- Riboflavin0,08 mg
- Tiamin0,09 mg
- Vatten137 g
- Vitamin B120,13 µg
- Vitamin B60,29 mg
- Vitamin C26,23 mg
- Vitamin D0,25 µg
- Vitamin E0,28 mg
- Zink0,39 mg