Smörgåstårta med lax och spenat, timbal
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Pannkaksplätt, timbal FINDUS 9600866730 st
- Fyllning 1
- Gelatin16 g
- Lax- och fiskpuré FINDUS 96014860500 g
- Gräddfil5 dl
- Tomatpuré2 msk
- Senap2 msk
- Dill, torkad, mortlad1,50 tsk
- Salt
- Fyllning 2
- Gelantinblad16 g
- Gräddfil5 dl
- Grönsaksfond1 msk
- Salt
- Peppar
- Majonnäs200 g
- Cream fraich50 g
- Till Garnering
- Blandade timbaler FINDUS150 g
TILLAGNING
Botten- och mellanlager
Fyllning 2
1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
2. Värm Spenatpuré och grönsaksbuljong.
3. Tillsätt gelatinbladen så de smälter.
4. Ta bort från plattan och rör i gräddfil. Smaksätt.
Montering
1. Bred på med fyllning 1 på den första botten.
2. Lägg sedan på nästa lager och fortsätt bred på fyllning 2.
3. Avsluta med sista lagret och sätt i kyl ca 3-4 timmar.
Blanda majonnäs och crème fraîche. Bred runt om tårtan och avsluta med de tinade olika timbaler.
1. Riv halvtinade pannkaksplättar på ett rivjärn.
Tips!
Smörgåstårta är en rätt som går att variera i det oändliga. Välj de puréer och grönsakstimbaler som era boende uppskattar mest!
En smörgåstårta är aldrig fel. Och det samma gäller kombinationen lax och spenat. Testa att laga smörgåstårtan på lax- och fiskpuré och spenatpuré för en trevlig variant på den svenska klassikern.
2. Pressa 1/3 del av de rivna plättarna till varje lager i en plastad form med blöta händer. Lägg plast mellan varje lager i formen för att skilja dem åt.
3. Sätt in formen med de 3 lagerna i frysen för enklare hantering vid montering.
Fyllning 1
1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
2. Värm Lax- och fiskpuré, tomatpuré, senap och dillkrydda.
3. Tillsätt gelatinbladen så de smälter.
4. Ta bort från plattan och rör i gräddfil. Smaksätt med salt.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)355,55 kcal
- Energi (kJ)1488,72 kJ
- Fett29,99 g
- Enkelomättade fettsyror7,41 g
- Fleromättade fettsyror10,09 g
- Mättade fettsyror9,75 g
- Fiber1,42 g
- Järn0,78 mg
- Kalcium121,37 mg
- Kalium339,33 mg
- Kolesterol84,94 mg
- Kolhydrat7,36 g
- Disackarider3,87 g
- Monosackarider0,24 g
- Sackaros0,83 g
- Magnesium30,98 mg
- Natrium145,29 mg
- Niacin2,93 mg
- Protein14,25 g
- Riboflavin0,19 mg
- Tiamin0,19 mg
- Vatten118,03 g
- Vitamin B122,97 µg
- Vitamin B60,49 mg
- Vitamin C6,24 mg
- Vitamin D5,29 µg
- Vitamin E1,78 mg
- Zink0,77 mg