Smörgåstårta med lax och spenat, timbal

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Pannkaksplätt, timbal FINDUS 96008667
    30 st
  • Fyllning 1
  • Gelatin
    16 g
  • Lax- och fiskpuré FINDUS 96014860
    500 g
  • Gräddfil
    5 dl
  • Tomatpuré
    2 msk
  • Senap
    2 msk
  • Dill, torkad, mortlad
    1,50 tsk
  • Salt
  • Fyllning 2
  • Gelantinblad
    16 g
  • Gräddfil
    5 dl
  • Grönsaksfond
    1 msk
  • Salt
  • Peppar
  • Majonnäs
    200 g
  • Cream fraich
    50 g
  • Till Garnering
  • Blandade timbaler FINDUS
    150 g

TILLAGNING

  1. Botten- och mellanlager

  2. Fyllning 2

  3. 1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.

  4. 2. Värm Spenatpuré och grönsaksbuljong.

  5. 3. Tillsätt gelatinbladen så de smälter.

  6. 4. Ta bort från plattan och rör i gräddfil. Smaksätt.

  7. Montering

  8. 1. Bred på med fyllning 1 på den första botten.

  9. 2. Lägg sedan på nästa lager och fortsätt bred på fyllning 2.

  10. 3. Avsluta med sista lagret och sätt i kyl ca 3-4 timmar.

  11. Blanda majonnäs och crème fraîche. Bred runt om tårtan och avsluta med de tinade olika timbaler.

  12. 1. Riv halvtinade pannkaksplättar på ett rivjärn.

  13. Tips!

  14. Smörgåstårta är en rätt som går att variera i det oändliga. Välj de puréer och grönsakstimbaler som era boende uppskattar mest!

  15. En smörgåstårta är aldrig fel. Och det samma gäller kombinationen lax och spenat. Testa att laga smörgåstårtan på lax- och fiskpuré och spenatpuré för en trevlig variant på den svenska klassikern. 

  16. 2. Pressa 1/3 del av de rivna plättarna till varje lager i en plastad form med blöta händer. Lägg plast mellan varje lager i formen för att skilja dem åt.

  17. 3. Sätt in formen med de 3 lagerna i frysen för enklare hantering vid montering.

  18. Fyllning 1

  19. 1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.

  20. 2. Värm Lax- och fiskpuré, tomatpuré, senap och dillkrydda.

  21. 3. Tillsätt gelatinbladen så de smälter.

  22. 4. Ta bort från plattan och rör i gräddfil. Smaksätt med salt.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    355,55 kcal
  • Energi (kJ)
    1488,72 kJ
  • Fett
    29,99 g
  • Enkelomättade fettsyror
    7,41 g
  • Fleromättade fettsyror
    10,09 g
  • Mättade fettsyror
    9,75 g
  • Fiber
    1,42 g
  • Järn
    0,78 mg
  • Kalcium
    121,37 mg
  • Kalium
    339,33 mg
  • Kolesterol
    84,94 mg
  • Kolhydrat
    7,36 g
  • Disackarider
    3,87 g
  • Monosackarider
    0,24 g
  • Sackaros
    0,83 g
  • Magnesium
    30,98 mg
  • Natrium
    145,29 mg
  • Niacin
    2,93 mg
  • Protein
    14,25 g
  • Riboflavin
    0,19 mg
  • Tiamin
    0,19 mg
  • Vatten
    118,03 g
  • Vitamin B12
    2,97 µg
  • Vitamin B6
    0,49 mg
  • Vitamin C
    6,24 mg
  • Vitamin D
    5,29 µg
  • Vitamin E
    1,78 mg
  • Zink
    0,77 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet