Sillgelé

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Torskpuré FINDUS 96012420
    500 g
  • Sillspad, silat
    450 g
  • Gelatinblad (Klimat)
    16 g

TILLAGNING

  1. 1.  Blötlägg gelatinet enligt anvisning på paketet.

  2. 2.  Värm puré och sillspad. Tillsätt det blötlagda gelatinet under omrörning. Smaksätt. Låt stelna i kyl.

  3. TIPS!
    Serveras kall.

  4. Sillgelé är lagat på Findus torskpuré, som är en fin och smakfull puré. Gjord på finpasserat MSC-märkt torskkött. Purén gör matlagningen enkel då den kommer i lösfrysta bitar.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    155,09 kcal
  • Energi (kJ)
    649 kJ
  • Fett
    8,80 g
  • Enkelomättade fettsyror
    3,58 g
  • Fleromättade fettsyror
    2,29 g
  • Mättade fettsyror
    1,99 g
  • Järn
    0,42 mg
  • Kalcium
    41,73 mg
  • Kalium
    286,85 mg
  • Kolesterol
    64,70 mg
  • Magnesium
    24,83 mg
  • Natrium
    2685,01 mg
  • Niacin
    3,56 mg
  • Protein
    19,02 g
  • Riboflavin
    0,16 mg
  • Tiamin
    0,04 mg
  • Vatten
    61,85 g
  • Vitamin B12
    3,45 µg
  • Vitamin B6
    0,17 mg
  • Vitamin D
    4,66 µg
  • Vitamin E
    1,37 mg
  • Zink
    0,75 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet