Sillgelé
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Torskpuré FINDUS 96012420500 g
- Sillspad, silat450 g
- Gelatinblad (Klimat)16 g
TILLAGNING
1. Blötlägg gelatinet enligt anvisning på paketet.
2. Värm puré och sillspad. Tillsätt det blötlagda gelatinet under omrörning. Smaksätt. Låt stelna i kyl.
TIPS!
Serveras kall.Sillgelé är lagat på Findus torskpuré, som är en fin och smakfull puré. Gjord på finpasserat MSC-märkt torskkött. Purén gör matlagningen enkel då den kommer i lösfrysta bitar.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)155,09 kcal
- Energi (kJ)649 kJ
- Fett8,80 g
- Enkelomättade fettsyror3,58 g
- Fleromättade fettsyror2,29 g
- Mättade fettsyror1,99 g
- Järn0,42 mg
- Kalcium41,73 mg
- Kalium286,85 mg
- Kolesterol64,70 mg
- Magnesium24,83 mg
- Natrium2685,01 mg
- Niacin3,56 mg
- Protein19,02 g
- Riboflavin0,16 mg
- Tiamin0,04 mg
- Vatten61,85 g
- Vitamin B123,45 µg
- Vitamin B60,17 mg
- Vitamin D4,66 µg
- Vitamin E1,37 mg
- Zink0,75 mg