Senaspssill, timbal
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Torsktimbal FINDUS 960084895 st
- Inlagd sill300 g
- Senap1 dl
- Salt1 tsk
- Socker4 msk
- Vitvinsvinäger3 msk
- Rapsolja1 dl
- Vatten3 msk
- Torkad dill2 msk
TILLAGNING
Tillagning
1. Häll av lagen från sillen och peta bort kryddorna. Blanda senap, salt, socker och vinäger i en matberedare.2. Tillsätt oljan i en tunn stråle under omrörning. Blanda sist i vatten och dill. Dela Torsktimbalerna i storlek med normal- stora sillbitar.
3. Låt dem dra i såsen cirka 1h innan servering. Alternativt använd silad sås från senapsill och lägg bitar av torsktimbal i senapsåsen och låt dra en timme. Tillsätt sillen. Låt gärna stå ett dygn i kylskåpet.
TIPS!
Lägg upp i en trevlig glasburk eller liten skål och låt dra i kylskåp tills servering.Senapssill med mycket god smak och lagad i timbalkonsistens. En ny favorit på julbordet.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)185,86 kcal
- Energi (kJ)777,24 kJ
- Fett13,80 g
- Enkelomättade fettsyror7,85 g
- Fleromättade fettsyror3,59 g
- Mättade fettsyror1,38 g
- Fiber0,20 g
- Järn0,49 mg
- Kalcium64,27 mg
- Kalium51,98 mg
- Kolesterol14,25 mg
- Kolhydrat11,75 g
- Disackarider9,90 g
- Monosackarider0,51 g
- Sackaros9,87 g
- Magnesium17,84 mg
- Natrium600,32 mg
- Niacin0,35 mg
- Protein3,69 g
- Riboflavin0,05 mg
- Tiamin0,01 mg
- Vatten29,63 g
- Vitamin B121,94 µg
- Vitamin B60,02 mg
- Vitamin C0,36 mg
- Vitamin D3,38 µg
- Vitamin E3,06 mg
- Zink0,21 mg