Senaspssill, timbal

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Torsktimbal FINDUS 96008489
    5 st
  • Inlagd sill
    300 g
  • Senap
    1 dl
  • Salt
    1 tsk
  • Socker
    4 msk
  • Vitvinsvinäger
    3 msk
  • Rapsolja
    1 dl
  • Vatten
    3 msk
  • Torkad dill
    2 msk

TILLAGNING

  1. Tillagning
    1.  Häll av lagen från sillen och peta bort kryddorna. Blanda senap, salt, socker och vinäger i en matberedare.

  2. 2.  Tillsätt oljan i en tunn stråle under omrörning. Blanda sist i vatten och dill. Dela Torsktimbalerna i storlek med normal- stora sillbitar.

  3. 3.  Låt dem dra i såsen cirka 1h innan servering. Alternativt använd silad sås från senapsill och lägg bitar av torsktimbal i senapsåsen och låt dra en timme. Tillsätt sillen. Låt gärna stå ett dygn i kylskåpet.

    TIPS!
    Lägg upp i en trevlig glasburk eller liten skål och låt dra i kylskåp tills servering.

  4. Senapssill med mycket god smak och lagad i timbalkonsistens. En ny favorit på julbordet.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    185,86 kcal
  • Energi (kJ)
    777,24 kJ
  • Fett
    13,80 g
  • Enkelomättade fettsyror
    7,85 g
  • Fleromättade fettsyror
    3,59 g
  • Mättade fettsyror
    1,38 g
  • Fiber
    0,20 g
  • Järn
    0,49 mg
  • Kalcium
    64,27 mg
  • Kalium
    51,98 mg
  • Kolesterol
    14,25 mg
  • Kolhydrat
    11,75 g
  • Disackarider
    9,90 g
  • Monosackarider
    0,51 g
  • Sackaros
    9,87 g
  • Magnesium
    17,84 mg
  • Natrium
    600,32 mg
  • Niacin
    0,35 mg
  • Protein
    3,69 g
  • Riboflavin
    0,05 mg
  • Tiamin
    0,01 mg
  • Vatten
    29,63 g
  • Vitamin B12
    1,94 µg
  • Vitamin B6
    0,02 mg
  • Vitamin C
    0,36 mg
  • Vitamin D
    3,38 µg
  • Vitamin E
    3,06 mg
  • Zink
    0,21 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet