Rotfruktsterrin, timbal

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Omelett- och timbalbas FINDUS 96008415
    70 g
  • Ostkräm
    18 g
  • Buljongpulver
  • Salt, svartpeppar
  • Potatis, pressad
    60 g
  • Dill, torkad
    2 g
  • Salt, peppar

TILLAGNING

  1. 1.  Tina puré och omelett och timbalbas tillsammans. Blanda med ost. Smaksätt.

  2. 2.  Varva potatis, puréblandning och dill i väl smorda bleck eller formar. Täck med lock eller folie.

  3. 3.  Förvärm ugnen. Tillaga i 100% ånga, 100°C, ca 40 min.

  4. 4.  Låt svalna. Stjälp upp och skär i skivor.

  5. TIPS!
    Kan också serveras varm.

  6. En fantastiskt god rotfruktsterrin i timbalkonsistens som har en fin smak och lättsmält konsistens.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    180,06 kcal
  • Energi (kJ)
    755,42 kJ
  • Fett
    7,61 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,01 g
  • Mättade fettsyror
    2,30 g
  • Fiber
    2,76 g
  • Järn
    0,30 mg
  • Kalcium
    9,26 mg
  • Kalium
    208,20 mg
  • Kolhydrat
    18,02 g
  • Disackarider
    0,19 g
  • Monosackarider
    0,31 g
  • Sackaros
    0,19 g
  • Magnesium
    12,28 mg
  • Natrium
    48,52 mg
  • Niacin
    1,11 mg
  • Protein
    8,55 g
  • Riboflavin
    0,03 mg
  • Tiamin
    0,03 mg
  • Vatten
    48,22 g
  • Vitamin B6
    0,12 mg
  • Vitamin C
    11,84 mg
  • Vitamin E
    0,09 mg
  • Zink
    0,16 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet