Rotfruktsterrin, timbal
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Omelett- och timbalbas FINDUS 9600841570 g
- Ostkräm18 g
- Buljongpulver
- Salt, svartpeppar
- Potatis, pressad60 g
- Dill, torkad2 g
- Salt, peppar
TILLAGNING
1. Tina puré och omelett och timbalbas tillsammans. Blanda med ost. Smaksätt.
2. Varva potatis, puréblandning och dill i väl smorda bleck eller formar. Täck med lock eller folie.
3. Förvärm ugnen. Tillaga i 100% ånga, 100°C, ca 40 min.
4. Låt svalna. Stjälp upp och skär i skivor.
TIPS!
Kan också serveras varm.En fantastiskt god rotfruktsterrin i timbalkonsistens som har en fin smak och lättsmält konsistens.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)180,06 kcal
- Energi (kJ)755,42 kJ
- Fett7,61 g
- Fleromättade fettsyror0,01 g
- Mättade fettsyror2,30 g
- Fiber2,76 g
- Järn0,30 mg
- Kalcium9,26 mg
- Kalium208,20 mg
- Kolhydrat18,02 g
- Disackarider0,19 g
- Monosackarider0,31 g
- Sackaros0,19 g
- Magnesium12,28 mg
- Natrium48,52 mg
- Niacin1,11 mg
- Protein8,55 g
- Riboflavin0,03 mg
- Tiamin0,03 mg
- Vatten48,22 g
- Vitamin B60,12 mg
- Vitamin C11,84 mg
- Vitamin E0,09 mg
- Zink0,16 mg