Pytt i panna, timbal
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Kycklingtimbal FINDUS 96008495700 g
- Korvtimbal, FINDUS 96008470700 g
- Broccolitimbal FINDUS 96008603200 g
- Blandad grönsakstimbal FINDUS 96008538200 g
- Morotstimbal FINDUS 96008515200 g
- Potatistimbal MRS sida 1031 kg
- Sås/dressing
- HP Sauce30 g
- Worcestersauce15 g
- Rapsolja2 msk
- Stek ägg
- Ägg10 st
- Mjölk1 dl
TILLAGNING
Stekt ägg
1. Dela gärna upp äggvita och gula för sig innan ni kör den i matberededaren för att servera den som på bilden.
2. Kör kokat ägg i en matberedare med lite mjölk till en slät konsistens. För en lite fastare konsistens, tillsätt Thick & Easy.
Pytt
1. Tina timbalerna och dela i lagom pyttstorlek. Värm i 100 % ånga i cirka 5-7 minuter under lock.
2. Blanda ihop hp-sås, worcestersås, olja, salt och peppar till en sås. Slå på såsen på de varma timbalerna och vänd runt såsen med timbalerna och servera med stekt ägg.
Tips!
Hitta recept på egengjord potatistimbal i kokboken MRS eller ersätt potatistimbalerna med mer grönsakstimbaler.
En pytt full av smaker, där korvtimbal, Chorizo samt falafeltimbal står i centrum. Det går även bra att göra en vegetarisk variant på denna pytt. Ersätt då korvtimbal, Chorizo med mer falafeltimbal.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)549,85 kcal
- Energi (kJ)2304,36 kJ
- Fett33,46 g
- Enkelomättade fettsyror4,86 g
- Fleromättade fettsyror1,90 g
- Mättade fettsyror5,67 g
- Fiber2,44 g
- Järn2,05 mg
- Kalcium151,12 mg
- Kalium345,54 mg
- Kolesterol208,06 mg
- Kolhydrat33,74 g
- Disackarider1,69 g
- Monosackarider0,74 g
- Sackaros0,20 g
- Magnesium26,15 mg
- Natrium389,28 mg
- Niacin1,11 mg
- Protein28,26 g
- Riboflavin0,33 mg
- Tiamin0,08 mg
- Vatten133,83 g
- Vitamin B121,04 µg
- Vitamin B60,28 mg
- Vitamin C7,06 mg
- Vitamin D1,07 µg
- Vitamin E4,22 mg
- Zink1,13 mg