Prinskorv, timbal

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Skinkpuré FINDUS 96008186
    300 g
  • Omelett- och timbalbas FINDUS 96008415
    300 g
  • Hickory Liquid Smoke
    0,50 tsk
  • Lökpulver 0,75 msk
  • Malen kryddpeppar 0,5 tsk
  • Salt & peppar
  • Röd karamelfärg

TILLAGNING

  1. 1.  Tina puré och omelett- och timbalbas tillsammans. Blanda med Thick & Easy™. Smaksätt och färgsätt.

  2. 2.  Spritsa ut i väl smorda bleck eller former, täckt med lock eller folie. Alternativt fördela smeten på plastfilm/folie och rulla till en prinskorv.

  3. 3.  Förvärm ugnen. Tillaga i 100% ånga, 100°C ca 40 min.

  4. TIPS!
    Prinskorv med bröd. Tillaga korvtimbal och lägg i korvbröd, tillagat som hamburgerbröd på s 46 i MRS eller sök recept på vår hemsida. Ketchup och senap till.

    Prinskorv i timbalkonsistens. Laga och servera som ett alternativ till årets julfirande.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    97,83 kcal
  • Energi (kJ)
    409,77 kJ
  • Fett
    4,78 g
  • Enkelomättade fettsyror
    1,19 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,44 g
  • Mättade fettsyror
    1,47 g
  • Fiber
    0,25 g
  • Järn
    0,52 mg
  • Kalcium
    16,23 mg
  • Kalium
    39,90 mg
  • Kolesterol
    102 mg
  • Kolhydrat
    6,65 g
  • Monosackarider
    0,12 g
  • Magnesium
    3,75 mg
  • Natrium
    42,81 mg
  • Protein
    6,99 g
  • Riboflavin
    0,13 mg
  • Tiamin
    0,02 mg
  • Vatten
    23,60 g
  • Vitamin B12
    0,44 µg
  • Vitamin B6
    0,03 mg
  • Vitamin D
    0,43 µg
  • Vitamin E
    1,67 mg
  • Zink
    0,40 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet