Potatiskräm med lax och grönsaker, timbal
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Findus Lax-och fisktimbal800 g
- Findus Blandad grönsakstimbal400 g
- Findus Broccolitimbal200 g
- Vinägrett
- Rapsolja0,50 dl
- Citron0,50 st
- Salt och peppar
- Potatiskräm
- Potatis färsk1,50 kg
- Smör150 g
- Creme Fraiche2,50 dl
- Mjölk5 dl
TILLAGNING
Gör så här:
Potatiskräm
Koka potatis så att den är riktigt genomkokt och mjuk och pressa genom en potatispress. Bryn smöret och häll i tillsammans med crème fraiche. Späd med mjölk till önskad konsistens och vispa slät.Smaka av med salt och peppar.
Värm timbalerna enligt anvisning. Blanda grönsakstimbalerna med vinägrett efter tillagning.
Bred ut potatispuré på tallriken. Skiva sedan upp bitar av laxen och varva med delade grönsakstimbaler i uppläggningen. Ringla lite olja ovanpå.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)504,59 kcal
- Energi (kJ)2107,13 kJ
- Fett42,30 g
- Enkelomättade fettsyror14,91 g
- Fleromättade fettsyror5,29 g
- Mättade fettsyror15,94 g
- Fiber1,27 g
- Järn0,81 mg
- Kalcium142,89 mg
- Kalium319,98 mg
- Kolesterol63,45 mg
- Kolhydrat14,49 g
- Disackarider3,12 g
- Monosackarider0,31 g
- Sackaros0,12 g
- Magnesium28,14 mg
- Natrium213,51 mg
- Niacin5,27 mg
- Protein17,16 g
- Riboflavin0,30 mg
- Tiamin0,11 mg
- Vatten67,32 g
- Vitamin B120,31 µg
- Vitamin B60,03 mg
- Vitamin C16,30 mg
- Vitamin D3 µg
- Vitamin E1,82 mg
- Zink0,67 mg