Pärongelé

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Pärongelé med vaniljkvarg
  • Socker
    5 msk
  • Gelatinblad
    16 g
  • Vaniljkvarg
  • Vispgrädde fett 40% (klimat)
    0,20 dl
  • Kesella 10%
    30 g
  • Vaniljsocker
    0,50 tsk

TILLAGNING

  1. 1.  Lägg gelatinbladen i blöt enligt anvisning på förpackningen. Värm upp purén och rör i gelatinbladen så att dessa smälter.

  2. 2.  Tillsätt socker och häll upp i portionsformar eller i bleck. Låt stelna i kyl.

  3. 3.  Vispa grädden löst och blanda med kvarg och florsocker. Stjälp upp gelén och servera med kvarggrädden.

  4. TIPS!
    Dekorera med citronmeliss. 

    Päron i gelékonsistens är ett utmärkt val av både dessert eller mellanmål för den som önskar konsistensanpassad kost. 

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    75,89 kcal
  • Energi (kJ)
    317,49 kJ
  • Fett
    1,13 g
  • Enkelomättade fettsyror
    0,27 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,04 g
  • Mättade fettsyror
    0,71 g
  • Fiber
    2,32 g
  • Järn
    0,11 mg
  • Kalcium
    11,78 mg
  • Kalium
    70,53 mg
  • Kolesterol
    3,22 mg
  • Kolhydrat
    13,11 g
  • Disackarider
    7,16 g
  • Monosackarider
    4,50 g
  • Sackaros
    7,02 g
  • Magnesium
    5,20 mg
  • Natrium
    2,67 mg
  • Niacin
    0,06 mg
  • Protein
    2,02 g
  • Riboflavin
    0,02 mg
  • Tiamin
    0,01 mg
  • Vatten
    54,22 g
  • Vitamin B12
    0,03 µg
  • Vitamin B6
    0,03 mg
  • Vitamin C
    3,01 mg
  • Vitamin E
    0,31 mg
  • Zink
    0,08 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet