Mangoparfait
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Äggula5 st
- Strösocker1 dl
- Vispgrädde3 dl
- Gelatinblad3,20 g
- Cognac eller likör
TILLAGNING
1. Blötlägg och smält gelatinet enligt anvisning på paketet. Vispa äggulor och socker. Vispa grädden. Blanda allt.
2. Smaksätt ev med cognac eller likör. Frys i flerportions- eller enportionsformar.
Flytande konsistens: Hallonsoppa, (se recept sid 176). Servera med mangoparfait.
TIPS!
Servera med fruktsås (se recept sid 177 i MRS eller sök recept på vår hemsida).
Servera en god Mangoparfait som dessert för alla festliga tillfällen. Full av härliga smaker och är dessutom lätt att anpassa till olika konsistenser.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)203,01 kcal
- Energi (kJ)849,33 kJ
- Fett14,57 g
- Enkelomättade fettsyror4,06 g
- Fleromättade fettsyror0,69 g
- Mättade fettsyror8,32 g
- Fiber0,68 g
- Järn0,33 mg
- Kalcium39,07 mg
- Kalium102,08 mg
- Kolesterol123,23 mg
- Kolhydrat15,41 g
- Disackarider10,97 g
- Monosackarider2,59 g
- Sackaros10,15 g
- Magnesium7 mg
- Natrium13,95 mg
- Niacin0,25 mg
- Protein2,51 g
- Riboflavin0,10 mg
- Tiamin0,05 mg
- Vatten53,44 g
- Vitamin B120,46 µg
- Vitamin B60,08 mg
- Vitamin C11,32 mg
- Vitamin D0,37 µg
- Vitamin E2,53 mg
- Zink0,39 mg