Mangoparfait

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1.  Blötlägg och smält gelatinet enligt anvisning på paketet. Vispa äggulor och socker. Vispa grädden. Blanda allt.

  2. 2.  Smaksätt ev med cognac eller likör. Frys i flerportions- eller enportionsformar.

  3. Flytande konsistens: Hallonsoppa, (se recept sid 176). Servera med mangoparfait.

  4. TIPS!
    Servera med fruktsås (se recept sid 177 i MRS eller sök recept på vår hemsida).

    Servera en god Mangoparfait som dessert för alla festliga tillfällen. Full av härliga smaker och är dessutom lätt att anpassa till olika konsistenser.  

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    203,01 kcal
  • Energi (kJ)
    849,33 kJ
  • Fett
    14,57 g
  • Enkelomättade fettsyror
    4,06 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,69 g
  • Mättade fettsyror
    8,32 g
  • Fiber
    0,68 g
  • Järn
    0,33 mg
  • Kalcium
    39,07 mg
  • Kalium
    102,08 mg
  • Kolesterol
    123,23 mg
  • Kolhydrat
    15,41 g
  • Disackarider
    10,97 g
  • Monosackarider
    2,59 g
  • Sackaros
    10,15 g
  • Magnesium
    7 mg
  • Natrium
    13,95 mg
  • Niacin
    0,25 mg
  • Protein
    2,51 g
  • Riboflavin
    0,10 mg
  • Tiamin
    0,05 mg
  • Vatten
    53,44 g
  • Vitamin B12
    0,46 µg
  • Vitamin B6
    0,08 mg
  • Vitamin C
    11,32 mg
  • Vitamin D
    0,37 µg
  • Vitamin E
    2,53 mg
  • Zink
    0,39 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet