Majslåda med ärtsås och tomater, timbal
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Majslåda
- kvarg400 g
- Ägg10 st
- Salt och peppar
- Ärttimbal FINDUS 96008627500 g
- Ost, riven, gärna smakrik200 g
- Berikning, Majsvälling FINDUS 9601389735 g
- Marinerade tomattimbaler
- Tomattimbal, FINDUS 96008771500 g
- Olivolja8 msk
- Lökpulver
- Paprikapulver
- Rödvinsvinäger3 msk
- Socker1 tsk
- 0,5 tsk Chilipulver
- 0,5 tsk Salt
- Ärtsås
- Buljong, färdig6 dl
- Crème fraiche3 dl
- Matfett50 g
- Salt och peppar
TILLAGNING
Majslåda
1. Koka upp ärtpuré, buljong och crème fraiche.
2. Blanka av såsen med matfett och smaka av med salt och peppar.
Tips!
Addera en liten timjankvist på majslådan vid servering.
En smakrik majslåda i timbalkonsistens som även de med tugg- och sväljsvårigheter kan få njuta av.
1. Tina majspuré och blanda med kvarg, Berikning, majsvälling och ägg. Smaksätt sedan med salt och peppar.
2. Lägg ärttimbalen i väl smorda bleck eller formar.
3. Häll därefter på puréblandningen och täck med riven ost.
4. Grädda med lock i 100% ånga på 100°C i cirka 1 timme.
Marinerade tomattimbaler
1. Blanda ihop ingredienserna till marinaden och lägg i tomattimbalerna.
2. Låt tomaterna marinera i cirka 1 timme.
Ärtsås
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)659,98 kcal
- Energi (kJ)2761,61 kJ
- Fett41,24 g
- Enkelomättade fettsyror17,21 g
- Fleromättade fettsyror4,10 g
- Mättade fettsyror16,48 g
- Fiber13,35 g
- Järn4,70 mg
- Kalcium315,79 mg
- Kalium836,03 mg
- Kolesterol256,48 mg
- Kolhydrat35,27 g
- Disackarider13,29 g
- Monosackarider1,48 g
- Sackaros10,64 g
- Magnesium98,81 mg
- Natrium558,53 mg
- Niacin5,24 mg
- Protein31,12 g
- Riboflavin0,74 mg
- Tiamin0,78 mg
- Vatten368,07 g
- Vitamin B121,52 µg
- Vitamin B60,52 mg
- Vitamin C69,01 mg
- Vitamin D1,33 µg
- Vitamin E7,20 mg
- Zink3,92 mg