Lutfisk, timbal

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Torskpuré MSC
    500 g
  • Ägg
    1 st
  • Thick & Easy
    2,30 g
  • Lutfiskspad
    20 g
  • Salt, peppar

TILLAGNING

  1. 1.  Tina puré och blanda med övriga ingredienser. Smaksätt.

  2. 2.  Häll i väl smorda bleck eller formar täckta med lock eller folie.

  3. 3.  Förvärm ugnen. Tillaga i 100% ånga, 100°C ca 40 min.

  4. TIPS!
    Skär i bitar och servera med traditionellt smaksatt vit sås, potatismos och Ärttimbal, Findus 29110.

  5. Lutfisk i timbalkonsistens - ett perfekt alternativ att servera under julhelgen.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    496,94 kcal
  • Energi (kJ)
    2081,68 kJ
  • Fett
    16,66 g
  • Enkelomättade fettsyror
    0,02 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,04 g
  • Mättade fettsyror
    1,02 g
  • Fiber
    0,05 g
  • Järn
    1,18 mg
  • Kalcium
    55,80 mg
  • Kalium
    0,80 mg
  • Kolesterol
    5,18 mg
  • Kolhydrat
    12,43 g
  • Magnesium
    2,40 mg
  • Natrium
    6 mg
  • Protein
    73,75 g
  • Vatten
    18,60 g
  • Vitamin D
    0,02 µg
  • Vitamin E
    0,02 mg
  • Zink
    0,04 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet