Lutfisk, gelé

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Torskpuré FINDUS 96012420
    500 g
  • Lutfiskspad
    500 g
  • Gelatinblad (Klimat)
    16 g
  • Salt, peppar

TILLAGNING

  1. 1.  Blötlägg gelatinet enligt anvisning på paketet.

  2. 2.  Värm puré och vätska. Tillsätt det blötlagda gelatinet under omrörning.

  3. 3.  Smaksätt och eventuellt färgsätt. Låt stelna i kyl.

  4. TIPS!
    Serveras kall med tjock traditionellt smaksatt vit sås bredvid, potatismos och ärtgelé.

  5. Gjord på Findus torskpuré, lutfisk i gelékonsistens är ett perfekt alternativ att erbjuda till middag under julen. Nu kan alla njuta av denna klassiker till jul!

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    58,75 kcal
  • Energi (kJ)
    246,30 kJ
  • Fett
    0,50 g
  • Enkelomättade fettsyror
    0,08 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,20 g
  • Mättade fettsyror
    0,09 g
  • Järn
    0,16 mg
  • Kalcium
    70,68 mg
  • Kalium
    203,35 mg
  • Kolesterol
    37,15 mg
  • Magnesium
    20,03 mg
  • Natrium
    45,01 mg
  • Niacin
    1,08 mg
  • Protein
    13,42 g
  • Riboflavin
    0,03 mg
  • Tiamin
    0,03 mg
  • Vatten
    87,20 g
  • Vitamin B12
    0,70 µg
  • Vitamin B6
    0,07 mg
  • Vitamin D
    0,98 µg
  • Vitamin E
    0,39 mg
  • Zink
    0,40 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet