Lever på kalv, timbal

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Kalvpuré FINDUS 96008588
    30 g
  • Leverpaster
    30 g
  • Omelett- och timbalbas FINDUS 96008415
    60 g
  • Lökpulver
  • Buljongpulver
  • Salt, peppar
  • Pensling: sockerkulör

TILLAGNING

  1. 1.  Tina puré och omelett- och timbalbas tillsammans.

  2. 2.  Tillsätt leverpastej och Thick & Easy™. Blanda. Smaksätt och färgsätt.

  3. 3.  Häll i väl smorda bleck eller formar täckta med lock eller folie.

  4. 4.  Förvärm ugnen. Tillaga i 100% ånga, 100°C ca 40 min. Pensla före servering.

  5. 5.  Servera i skivor tillsammans med sås, potatismos, grönsakstimbal och gelé/lingonsylt (se recept sid 140i MRS eller sök recept på vår hemsida).

  6. TIPS!
    Pannbiff. Servera Oxtimbal, Findus 29115. Krydda gärna lite extra före uppvärmning.

  7. Servera lever i timbalkonsistens som ett alternativ på veckans meny. Tillsammans med potatismos, sås och grönsakstimbal blir det en komplett måltid.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    213,34 kcal
  • Energi (kJ)
    895,08 kJ
  • Fett
    14,82 g
  • Mättade fettsyror
    5,70 g
  • Fiber
    0,05 g
  • Kolhydrat
    8,81 g
  • Protein
    12,13 g
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet