Lever på kalv, timbal
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Kalvpuré FINDUS 9600858830 g
- Leverpaster30 g
- Omelett- och timbalbas FINDUS 9600841560 g
- Lökpulver
- Buljongpulver
- Salt, peppar
- Pensling: sockerkulör
TILLAGNING
1. Tina puré och omelett- och timbalbas tillsammans.
2. Tillsätt leverpastej och Thick & Easy™. Blanda. Smaksätt och färgsätt.
3. Häll i väl smorda bleck eller formar täckta med lock eller folie.
4. Förvärm ugnen. Tillaga i 100% ånga, 100°C ca 40 min. Pensla före servering.
5. Servera i skivor tillsammans med sås, potatismos, grönsakstimbal och gelé/lingonsylt (se recept sid 140i MRS eller sök recept på vår hemsida).
TIPS!
Pannbiff. Servera Oxtimbal, Findus 29115. Krydda gärna lite extra före uppvärmning.Servera lever i timbalkonsistens som ett alternativ på veckans meny. Tillsammans med potatismos, sås och grönsakstimbal blir det en komplett måltid.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)213,34 kcal
- Energi (kJ)895,08 kJ
- Fett14,82 g
- Mättade fettsyror5,70 g
- Fiber0,05 g
- Kolhydrat8,81 g
- Protein12,13 g